Muzika film i TV sa pratećim crno-bijelim spotom

Rodžer Voters snimio novu verziju pjesme The Gunner’s Dream

Legendarni Rodžer Voters otkrio je novu verziju pjesme “The Gunner’s Dream” zajedno sa pratećim crno-bijelim spotom gdje on izvodi ovu numeru u studiju, prenosi Bosonoga.

Pjesma se originalno pojavljuje na albumu “The Final Cut” iz 1983. godine, njegove matične grupe Pink Floyd, koja je ujedno bila i njegova posljednja ploča sa bendom prije nego što su im se putevi razišli.

Čuveni autor, basista i pjevač rekao je da se sjetio numere “The Gunner’s Dream” nakon što je nedavno odgledao dokumenatrni film o čuvenom incidentu iz doba Hladnog rata kada je greškom umalo došlo do sukoba SAD i SSSR-a.

“Gledao sam dokumentarac iz 2013. godine “Čovjek koji je spasio svijet”. Ime tog čovjeka je Stanislav Petrov. U godini prije nego što je Stanislav spasio planetu nuklerarnog rata 1982., napisao sam pjesmu “The Gunner’s Dream”. Čudno je kad pomislite da Stanislav nije bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, niko od nas ne bi bio živ. Niko ispod 37 godina ne bi uopšte bio rođen”, rekao je slavni muzičar.

Voters u pratećem videospotu, izvodi pjesmu za klavirom uz pomoć starih saradnika dueta pjevačice pod imenom Lucius, kao i njegovih kolege iz pratećeg benda gitariste Dejva Kilmistera, bubnjara Džoja Vorenkera i basiste Džonatana Vilsona.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
konfuzije
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
konfuzije
Gost
konfuzije

E, moji crnogorci, srbi, bosnjaci itd. Nema vas da ovo prokomentarisete…nema srece od vas.

Send this to a friend