Muzika film i TV zahvalila se za ulogu

Scenarista Niskih strasti: Šeron mi se zahvalila seksom

Foto:EPA/BEA KALLOS

Američki pisac porijeklom iz Mađarske, Džo Esterhas, napisao je scenario za film “Niske strasti”, kojim se proslavila legendarna holivudska glumica Šeron Stoun, a jednom prilikom je otkrio da je imao seks sa njom na jedno veče i da je ona to uradila “kako bi mu se zahvalila za ulogu koja ju je proslavila”.

Iako je šokirao otvorenom seksualnošću i prizorima nasilja prije nego što je izašao, erotski triler “Niske strasti” 1992. godine je ostvario ogromnu zaradu od 352 miliona dolara.

U središtu radnje je policijski detektiv Nik Kuran, koji istražuje brutalno ubistvo bogate rok-zvijezde. Tokom istrage Kuran ulazi u vatrenu i intenzivnu vezu s osumnjičenom Ketrin Tramel. Kurana je igrao Majkl Daglas, a Ketrin Šeron Stoun.

U film je uloženo 49 miliona dolara i čak prije nego što se pojavio u bioskopima izazvao je kontroverze u javnosti zbog živopisnih scena seksa, nasilja i silovanja. Gej aktivisti takođe su se bunili jer je biseksualna žena prikazana kao psihopata.

Za ovaj filmski hit koji je proslavio Šeron, scenarista Džo Eszterhas 1990. godine je napisao scenario za samo 13 dana, a prodao ga je za čak tri miliona dolara, što je tada bila velika zarada.

Stoun je u intervjuu za “Playboy” progovorila o snimanju filma i otkrila da joj nije smetalo da snima scene seksa, ali da joj je teško palo da snima prizore nasilja poput onog kada ubija s alatom za razbijanje leda.

“Tražila sam da mi prijatelj leži kraj kreveta dok sam radila tu scenu i da mi priča neke šale. Imali su na setu čak i bolničara s maskom sa kiseonikom, jer mi se činilo da ću se onesvijestiti dok to snimam”, ispričala je.

“Rekla sam im da želim to sve da snimim odjednom i da ugase sva svijetla. Kad su upalili svijetlo, reditelj Pol Verhoven je bio toliko prestrašen da se umalo srušio sa stolice”, otkrila je glumica.

Reditelj je ubacio i kontroverzni dio u kom Šeron širi svoje noge i ne nosi gaćice dok sjedi na stolcu, a glumica je svojevremeno rekla da je ta scena snimljena bez njenog znanja.

Te scene nije bilo u scenariju, a Esterhas je rekao da žali što je nije napisao on, nego ju je osmislio Verhoeven.

On je svojevremeno otkrio da je spavao sa Stoun nakon što je film izašao u bioskopima.

“Drago mi je da sam je odveo u krevet. Ne zato što je seks bio jako dobar, bilo je u redu, nego što sam zbog nje upoznao ljubav svog života, svoju suprugu Naomi”, rekao je u jednom intervjuu.

Naime, on je napisao scenario za film “Silver”, u kom je Šeron glumila i imala aferu s rediteljem Vilijamom Mekdonaldom. Mekdonald je zbog glumice nakon pet mjeseci ostavio svoju ženu Naomi Baku, s kojom se kasnije Esterhas oženio i u braku su od 1994. godine.

Scenarista je objasnio da ni on ni Šeron nisu pridavali puno značaja svom seksu za jednu noć.

“Mislim da je samo htjela da mi se zahvali jer sam napisao najveći hit u njenom životu. “Niske strasti” su bile najveći hit te godine u bioskopima u cijelom svijetu. Smatram da sam zaslužio taj poklon”, izjavio je Esterhas i šokirao javnost.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
Bijelo PoljeLombardoVirgil
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lombardo
Gost
Lombardo

Ribetina je i danas

Virgil
Gost
Virgil

E posteno od nje brate bogami

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

Hahahahahaha!

Send this to a friend