Muzika film i TV

Selin Dion: Nova pjesma za novu životnu etapu

“Flying on my on” novi je singl pjevačice Selin Dion. Kanadska diva odlučila je da pjesmom simboličnog naslova započne novu etapu u životu i karijeri, pa je novu pjesmu izvela na svom posljendnjem koncertu u Las Vegasu. Naime, Selin je završila 16 godina dugu rezidenciju u teatru-kazinu Ceasare Palace u “gradu grijeha”.

Nakon deceniju i po i više od hiljadu koncerata na sceni u Vegasu, Selin se povlači i odlazi u rodni Kvebek u Kanadi.

Tamo će neko vrijeme da odmara, onda kreće na turneju i promociju novog albuma “Courage” koji je najavila za oktobar.

Posljednji koncert joj je teško pao, ali pjevačica se raduje novim stvarima koje dolaze. Kaže da je u 51. godini spremna na nove životne i profesionalne izazove te da je postala “svoj šef”.

Rezidencija u Las Vegasu, zbog koje je izgrađen teatar Ceasare Palace, učinio je Selin legendom tog grada, a njeni koncerti inspirisali su i druge umjetnike da u “gradu grijeha” naprave svoje rezidencije. Nakon Selin, u pozorištima-kazinima širom Vegasa nastupali su Šanaja Tvejn, Elton Džon, Šer, ali i mlađi izvođači poput Britni Spirs, Dženifer Lopez, Gven Stefani, Lejdi Gage, a od nedavno i Kristine Agilere.

Da nastupa na jednom mjestu bila je ideja Selininog pokojnog supruga i menadžera Renea Anđelija, a godine nastupanja u Ceasaresu i milioni koje je zaradila, govore da je projekat bio i više nego uspješan.

 

Send this to a friend