Muzika film i TV

Stiže u Crnu Goru: Filmska diva Marisa Berenson u crnogorskom dugometražnom filmu

Foto: RTCG

Crnu Goru će preksjutra posjetiti filmska diva Marisa Berenson (poznata po ulogama u kultnim filmovima “Kabare”, “Smrt u Veneciji”, “Beri Lindon”) kako bi učestvovala u prvom dijelu snimanja dugometražnog filma “Zaliv” u režiji Draška Đurovića, a po scenariju Draška Đurovića i Gorana Gocića.

Uz crnogorske glumce Danila Čelebića, Sanju Popović, Jelenu Rakočević i druge, pored Marize Berenson, u filmu će glumiti još jedna holivudska zvijezda Majkl Madsen, (Tarantinov omiljeni glumac) te međunarodno priznati bosanski glumci Emir Hadžihafizbegović, Izudin Bajrović, kao i glumice iz Srbije Isidora Građanin i Milica Milša.

Film će se snimati na lokacijama u Petrovcu, Budvi, Tivtu, Perastu i Kotoru, čiji će glavni producent biti Karlo Kalezić, a u produkciji Montenegro Max film iz Podgorice.

Film Zaliv kao ambiciozni film epohe je dobio dio sredstava na konkursu Filmskog centra Crne Gore, na konkursu Javnog servisa Crne Gore, kao i na konkursima u Srbiji, Bosni i Hercegovine.

Ekipu čine:

Producent Predrag Karlo Kalezić, izvršni producenti Nina Redžepagić i Filip Poleksić, direktor fotografije Radan Popović poznat po kultnim filmovima- Kako je propao “Rok N Roll” i “Crni Bombarder”, kao i holivudskim filmovima Aeksandra Pejna, Sve o Šmitu, Nebraska, kostimograf Seka Martinović, scenograf Stanislav Nikićević, snimatelj tona Nenad Vukadinović, montažer Mustafa Preseva, kasting direktor Slado Divnović, producent je Predrag Karlo Kalezića.

 

Send this to a friend