Muzika film i TV razbio se u autu

Svaka Balaševićeva pjesma ima svoj događaj: Uz neku sam se napio, uz neku poljubio, rasplakao

Nakon neprospavane noći, palo nam je na pamet samo ovo. On je nama dao pregršt pjesama, mi njemu možemo samo jednu, makar i ovakvu, na brzinu napravljenu. I kad pročitate da su u nekom gradu digli prvi njegov spomenik, sjetite se da je prvi iznad naših glava i da mi nismo čekali da umre. Hvala ti Đole...vole te tvoji ludaci...

Posted by Luka Žužul on Saturday, February 20, 2021

Prošlo je 12 dana od kako je preminuo Đorđe Balašević, ali njegovi obožavaoci i dalje ne prestaju da mu odaju počast. Tako su Ante i Luka Žužul odlučili da napišu “Đoletovu pjesmu”.

Kako kažu, nastala je dan poslije Balaševićeve smrti, a njih dvojica su snimili i video i objavili na društvenoj mreži Fejsbuk. U samo nekoliko dana video je podijeljen 300 puta, a pregledan 18.000 puta.

“Balašević je nama dao pregršt pjesama, mi njemu možemo samo jednu, makar i ovakvu, na brzinu napravljenu. I kad pročitate da su u nekom gradu digli prvi njegov spomenik, sjetite se da je prvi iznad naših glava i da mi nismo čekali da umre. Hvala ti, Đole…” napisao je u objavi Luka Žužul.

U video-snimku primjetno je da njih dvojica sjede i sviraju ispred zida na kojem je velika kamena glava Đorđa Balaševića. Oni su mu podigli spomenik prije gotovo dvije godine u dvorištu svoje porodične kuće u Grubinama, u Imotskoj krajini.

“Mi nismo slušači, mi volimo Balaševića”, objašnjava Ante.

Luka je kupio prvu kasetu sa Balaševićevim pjesmama kada je imao deset godina. Od kad je počeo da ga sluša, više nije prestajao. Danas, kako kaže, ima sve što je Balašević objavio, ali i ono što nije.

“Svaka Balaševićeva pjesma ima svoj događaj u mom životu. Uz neku sam se napio, uz neku poljubio, rasplakao, razbio se u autu… Nema događaja u mom životu a da Balašević nije bio tu, nema nijedne svirke u društvu a da nismo svirali Balaševića. Izabrati najbolju pjesmu, to je nemoguće”, kaže Luka.

Žao mu je što nije upoznao Balaševića.

“Umirali su mi bliži ljudi, ali ovoliku bol još nisam osjetio. Po tome možeš prepoznati dobrog čovjeka. To ne znači da je, ako neko ne sluša Balaševića, nužno loš. Ali, ako sluša Balaševića, sigurno je dobar”, zaključuje Luka Žužul.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Podgoričanka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

Divno.Đole je zaslužio ovo, a i mnogo više.

Send this to a friend