Muzika film i TV ovaj bikini izdvaja se po tome što ima kaiš

Tajna bikinija Ursule Andres u ulozi Bond djevojke

Rajska plaža, šuštanje palminog lišća uslijed blagog povjetarca, i očaravajući glas koji budi Šona Konerija, kao Džejmsa Bonda, iz sna… Upravo smo se vratili u davnu 1962. godinu, u kadar prvog filma o agentu 007, nakon koga su uslijedili nastavci i snimanje koje traje do danas.

Glas koji smo spomenuli pripada Ursuli Andres, tada nepoznatoj glumici, koja se proslavila ulogom, ali i bikinijem koji je nosila.

Naime, lik Honi Rajder izlazi iz vode poput Botičelijeve Venere, tamnoputa i izvajanje građe, te se ta scena i danas prepričava. Tajna je u zajedničkom osmišljavanju idealnog modela kupaćeg kostima, i to sa Tesom Prendergast.

Dame su kreirale gornji dio koji se veže u prednjem dijelu i trouglasti donji dio, od pamuka u boji slonovače.

Međutim, ovaj bikini izdvaja se po tome što ima kaiš, kao i dio za koji se zadjene nož sa dva sječiva. Zbog ovog detalja Honi je postala prava femme fatale.

Upitana da prokomentariše svoju ulogu u ostvarenju Dr. No, Ursula Andres rekla je da joj je ona bez ikakve sumnje otvorila mnoga vrata, ali da joj ipak nije jasno zbog čega je zavladala pomama za filmom. Kada malo bolje razmislimo, stvari treba postaviti u odgovarajući kontekst.

U Francuskoj je u to vrijeme bikini uveliko bio prisutan, zahvaljujući Bridžit Bardo i Dalidi, međutim u Americi su razmišljanja bila konzervativnija. Stoga je ovaj film, prikazan u periodu začetka seksualne revolucije, označio poziv za otkrivanjem ženskog tijela. Ono što je uslijedilo, možemo nazvati istorijom. Žene su počele sve češće da nose dvodjelni kupaći kostim na plažama širom svijeta.

Model korišćen na snimanju prodat je na aukciji koju je organizovala kuća Christie‘s 14. februara 2001. godine za gotovo 60.000 funti.

Nakon uspjeha opisane scene na plaži na dalekoj Jamajci, mnogi drugi autori odlučili su da ponove nešto slično. Ipak, najbolje su se snašli upravo reditelji Džejms Bond franšize, koji su uspjeli da unesu napetost u tropski ambijent. Većina vas se vjerovatno sjeća slike Hali Beri kako korača ka plaži odjevena u narandžasti bikini sa kaišem, u filmu Die Another Day, u kome je zaigrala sa Pirsom Brosnanom u njegovim najboljim danima.

Najzad, i Danijel Krejg imao je svojih 5 minuta, kada je pokazao izvajano tijelo u svijetlo plavom šortsu, što smo imali priliku da vidimo u ostvarenju Casino Royal.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Bernini
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bernini
Gost
Bernini

Antologija kinematografije i početak jedmog fantastičnog serijala filmova,sa nezaobilaznim Šonom Konerijem,Rodžerom Murom,Pirsom Brosnanom…..

Send this to a friend