Muzika film i TV milena generacijo moja

Tajne koje krije Dujmićeva Milena

Nekadašnji frontmen “Novih fosila” Rajko Dujmić preminuo je juče od posljedica povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći prošle srijede.

Prije desetak godina, inače, otkrio kako je nastala čuvena “Milena”, te otkrio kako je protekao njihov emotivni susret na jednom od njegovih nastupa, koji se dogodio mnogo kasnije kada je ona već bila udata i dobila djecu.

“Milena je danas udata i ima dvoje djece. Ona je Makedonka, iz Negotina na Vardaru. Upoznali smo se u Herceg Novom i Bog zna kako smo razgovarali i dogovarali do tri ujutru. Onda je ispratim do sobe i ispred vrata joj kažem – ti ćeš završiti u pjesmi. Ona meni kaže – ti to svakoj govoriš. Kažem joj – vidjećeš. Ne odem sa njom u sobu, okrenem se i odem”, pričao je on.

“Odem u Zagreb i sjetim se tog jutra. Zapravo ta pjesma je posvećena medicinskim sestrama. To je život jedne medicinske sestre iz provincije koja je došla u grad i ima iznajmljenu sobu. Život joj je u smjenama, dnevna, noćna. Nikad nema stalnog frajera… Počne turneja i zvala se ‘Milenina generacija’. I dođemo mi u Negotin na Vardaru na koncert. Kuca nam redar na vrata i kaže Rajko traži te neka žena sa dvoje djece. Uđe Milena, plače kao rosna godina. Ulazi sa mužem koji je zgodan i klinci blizanci. Ja joj kažem – jesam ti rekao da ćeš završiti u pjesmi. Dali smo im karte i dogovorim se sa toncem kad krene ta pjesma da svu svjetlost usmjere ka njoj. To je takvo ludilo nastalo u dvorani i onda sam rekao publici da je pozdrave”, ispričao je Dujmić svojevremeno.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Mekely
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mekely
Gost
Mekely

Divna prica.Hvala za sve nezaboravne melodije.

Send this to a friend