Muzika film i TV Pop pjevačica ponovo na sceni

Tanja Banjanin se vratila pjevanju

FOTO: Dragan Kadić

Tanja Banjanin je svojim raskošnim vokalom i pop pjesmama osvojila muzičku scenu devedesetih godina. “Ja činim sve”, koju je 1997. godine izvela na Pjesmi Mediterana u Budvi, danas ima status evergrina pop muzike. Izdala je četiri albuma, a onda se povukla sa scene i radila u državnoj upravi u Novom Sadu. Povremeno se pojavljivala u medijima i 2016. godine izdala singl, ali sada je odlučila da ponovo pokrene muzičku karijeru. Nedavno je ostala bez sigurnosti državnog posla, a kako je majka dvoje maloljetnje djece, vratila se svojoj prvoj ljubavi – pjevanju.

“Sreća da imam ovaj zanat koji imam i kojem sam se opet, sticajem okolnosti, definitivno okrenula. To mi je omogućilo da, i pored stresa, neprijatnosti i straha za dalji život, što definitivno jeste kada u roku od 24 časa ostanete bez prihoda za koji sam mislila da je koliko-toliko siguran, ipak izađem podignute glave iz cijele priče. A to mi je uvijek veoma važno, skoro presudno. Takva sam. U svakom slučaju, morala sam brzo da reagujem što se tiče posla, jer valja dalje živjeti i sve obezbijediti”, priča Tanja.

Sebe ne smatra jakom ženom.

“Ne znam da li se to zove laf, ali prosto budem prinuđena da guram dalje ili da odustanem. Odustajanje nikako nije opcija. I onda to valjda ispadne kao da sam ja nešto jaka. Mada, posljednjih godina idem i “vičem” kako sam slaba, valjda da prizovem neku lakoću života. Međutim, ne vidim da je baš nešto urodilo plodom”, kaže pjevačica koja se na scenu vratila pjesmom “Životni krug”.

Riječ je o numeri koja otvara film “Kralj lav”.

“Moju pjesmu u originalnoj verziji pjeva Karmen Tvili. Ne mogu reći da mi je teško palo, ali sam bila iznenađena kada sam dobila uputstvo da moram da je otpjevam identično kao ona. Mislim na tehniku pjevanja, ukrase i senzibilitet. Navikla sam na slobodu tokom pjevanja, tj. da pjevam na svoj način. Dakle, strogo zanatski pristup, što je za mene donekle novina, a takođe izazov. Osim toga, neuporedivo je lakše ispjevavati ukrase na engleskom, nego na srpskom, i to tako dirigovano. Ali OK, sve smo uskladili i mislim da sam uradila dobar posao. Na publici je da procijeni”, rekla je Tanja.

“Ljubavna”, “Da li si dovoljno jak”, “Pamtim”, samo su neke od njenih velikih hitova, baš kao i obrada hita Josipe Lisac, “Gdje Dunav ljubi nebo”.

Tanja pak nema među njima svoju omiljenu.

“Sve su kao moja djeca. (smijeh) Naravno, “Ja činim sve”, onda i “Ljubavnu”, koja je polako, ali sigurno stiže, “Da li si dovoljno jak”, “Pamtim”. Ima ih još i ljudi ih zaista vole i traže, što je divno”.

10

avatar
1000
6
4
0
 
9
MajaMajaRaleKsenaMaja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maja
Gost
Maja

Dobija alimentacije iz oba braka a oterali su je sa posla i zato sto ima dugacak jezik i sukobljavala se sa kolegama. Uzasna osoba…

Rale
Gost
Rale

Vratila se??! Čemu?Pa ona nema karijeru od 90 tih vec o njoj znamo samo preko razvoda…

Maja
Gost
Maja

Odlično peva, najbolji vokal na estradi. Danas svaka šuša može da nauči da peva, skine se i postane preko noći pevačica. Ali sa pevanjem nema veze. Tanja je opstala toliko drugo i zaista je prelepo da se sluša. A vi koji slušate Karleušu slušajte je uživo.

Ksena
Gost
Ksena

Bilo je krajnje vreme!

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Bolje da nije.

Prepelica
Gost
Prepelica

Lijepo Tanja pjeva, ali ipak je Jelena Karleuša najbolji vokal na našim prostorima i jedini pravi umetnik. Tanja je komercijala, nema ona velike hitove kao što su “Ide maca oko tebe”, “Cicija”, “Beznadežan slučaj”…

Kiki NS
Gost
Kiki NS

Hau jes nov…

Bezdusna
Gost
Bezdusna

Srecom pa Tanja ima publiku koja cene kvitet i prepoznaju sta je dobra muzika. Zena koja je apsolutni sluhista, intelektualac i veliki covek. Popularnost je nije promenula. Ostala je covek.

Maja
Gost
Maja

Jel ovo Tanja piše?! Pošto znam da o sebi ovako govori pa ne mogu da verujem da sama sebi piše komentare! Kakav intelektualac, ona ne zna osnovne stvari! Opšte znanje i kultura su smešni.. Deset puta sam bila u društvu gde lupeta.. Čovek?! Nema prijatelja, o svima loše govori…užasna je.

Ksena
Gost
Ksena

Sta reci 😂😂

Send this to a friend