Muzika film i TV

Tarantino definitivno odlazi u penziju poslije desetog filma

Kventin Tarantino ne odustaje od svoje stare namjere u vezi sa penzijom jer je u showu “Real Time with Bill Maher”, otkrio još jedan zanimljiv detalj. Naime, razmatrao je mogućnost da napravi remake, zapravo reboot svog prvog filma “Reservoir Dogs”, prenosi Bosonoga.

On je nakon remek-djela “Inglorious Basterds” prije više od deset godina najavio je da će se sa 60 godina povući i pokušati snimiti deset filmova u svojoj karijeri. Danas se čini, nakon devet snimljenih ostvarenja, da će sve biti upravo onako kako je davno zacrtao.

Režiser smatra da bi sa svojim iskustvom i drugačijom perspektivom napravio superiornije djelo, iako je u to teško povjerovati. Ipak, na kraju je pojasnio da “razmatrati” ne znači “napraviti”.

“Halo Internet, neću to učiniti”, ironično je rekao i dodao: “Ali da, tu sam ideju razmatrao”.

Tarantino je i prije govorio da su posljednji filmovi nekih velikih reditelja bili grozni i da se on ne želi dovoditi u takvu situaciju, iako brojni vrhunski filmaši pokazuju da to ne mora biti tako.

Tarantino je rekao kako poznaje filmsku istoriju i da zna da u njegovim godinama reditelji ne postaju bolji. Kao primjer uzeo je Dona Sigela čiji film “Escape From Alcatraz” iz 1979. smatra remek-djelom i nečim što bi bio dostojan oproštaj od filmske industrije.

Send this to a friend