Muzika film i TV Brittany Murphy: An ID Mistery

U pripremi dokumentarac o smrti glumice Britani Marfi

Prošlo je 11 godina od kada je Holivud izgubio veliku mladu nadu, glumicu Britani Marfi. Mnogi se sjećaju Tai, lika koji je igrala u seriji Clueless, u kojoj je dijelila kadar sa koleginicom Ališom Silverston.

Riječ je o komediji koja se prikazivala tokom 1995, i kojoj se mnogi i danas vraćaju. Pored ovog ostvarenja, Britani je zaigrala i u filmovima 8 Mile i Sin City.

Međutim, 20. decembra 2009. njena majka zatekla je njeno beživotno tijelo u kući, u kojoj su živjele zajedno sa Sajmonom Mondžekom, mužem preminule glumice. Za sve poštovaoce glumičinog lika i djela, u pripremi je dokumetarac koji će pokušati da rasvijetli ovaj nemili događaj.

Za sada još uvijek nemamo puno detalja, ali ono što je poznato jeste da će film imati i više nego intrigantan naslov – Brittany Murphy: An ID Mistery.

Kada su ambulantna kola stigla na adresu, pokušana je reanimacija, koja je bila neuspješna. Ono što je malo ko očekivao jeste da će i Sajmon preminuti svega 5 mjeseci nakon nje, a kao uzrok navodi se sličan zdravstveni problem.

Rezultati obdukcije pokazali su da je riječ o kombinaciji upale pluća, anemije i predoziranja. Ipak, Anđelo Bertoloti, otac pokojne glumice, smatra da je u obje smrti umiješana njegova bivša žena, odnosno Britanina majka. Ona je naravno negirala optužbe, međutim i pored zvanične potvrde da je smrt nastupila prirodno, mnogi fanovi se i dalje pitanju šta je prava istina. Kako će ova misterija biti predstavljena na ekranu, ostaje nam da vidimo…

Send this to a friend