Muzika film i TV

Vanna odbrusila kritičarima: Osuđujete me, a ne znate za koga sam glasala, to nije fer

Vanna; Foto: Filip Bušić

Pjevačica Vanna odlučila je da se oglasi na Instagramu i da odbrusi kritičarima nakon prozivki u vezi sa glasanjem u finalu Eurosonga.

Članovi hrvatskog nacionalnog žirija su bili Vanna (pop pjevačica, autorka tekstova, predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2001. u Kopenhagenu u Danskoj gdje je osvojila deseto mjesto), Srđan Sekulović Skansi (muzički producent, kompozitor, tekstopisac), Dino Jelusić (rok pjevač, kompozitor, tekstopisac, pobjednik na prvom Dječjem takmičenju za pjesmu Evrovizije 2003. u Danskoj), Mihovil Šoštarić Lockroom (muzički producent, tekstopisac) i Gina Victoria Damjanović (pjevačica, autorka tekstova).

Neki su im zamjerili što su, recimo, predstavnici Srbije dali samo tri boda, dok je srbijanski žiri Baby Lasagni dao maksimalnih 12.

O tome je na Iksu pisala i Marija Šerifović.

<<<Hrvatski žiri opasno naljutio Mariju Šerifović, Srbiji dao samo tri boda: Saznajte ko su ti ljudi<<<

Vanna podsjeća da je u hrvatskom žiriju za ovogodišnji Eurosong bilo pet osoba.

“Svako od nas je glasao zasebno – po svojoj savjesti. Zbir naših glasova je dao konačne ocjene. S obzirom na to da propozicije ne dozvoljavaju objavljivanje pojedinačnih glasova, zaista nije nimalo fer što me neki od vas osuđuju bez da znate kojoj sam zemlji dala koliko bodova”, napisala je Vanna.

Hrvatski stručni žiri bod je dao Kipru, Švedskoj dva, Srbiji tri, Francuskoj četiri, Luksemburgu pet, Italiji šest, Ukrajini sedam, Irskoj osam, Sloveniji 10, a 12 bodova otišlo je Portugalu.

Pobjedničkoj pjesmi – Nemu i Švajcarskoj nije stigao ni bod iz Hrvatske.

Send this to a friend