Muzika film i TV

Veličanstven koncert Zdravka Čolića u Herceg Novom okupio 15 hiljada ljudi

Koncert Zdravka Čolića bio je motiv za dolazak u Herceg Novi i na Praznik mimoze brojnim posjetiocima iz regiona, a organizatori procjenjuju da je na platou hotela „Igalo“ više od 15 hiljada ljudi pjevalo poznate hitove.

„Svaka čast gradu, gradonačelniku i Turističkoj organizaciji, koji organizuju ovako dug Praznik. Nešto što traje 50 godina, mora biti kvalitetno“, kazao je Zdravko Čolić.

Zadovoljan atmosferom na koncertu, on je istakao da je organizacija dobra i da tradicija Praznika mimoze potvrđuje uspjeh. Rekao je da mu je čast što je njegovim koncertom bilo planirano otvaranje 50. Praznika mimoze, čestitao jubilej novskom festivalu i poželio da se slavi još mnogo godina.

„Čast mi je što sam pozvan da pjevam na 50. Praznik mimoze. Prethodne sedmice je padala kiša, koja nam je pokvarila događaj, tako da je bolje što smo odložili, večeras je bilo lijepo vrijeme“, naveo je Čolić.

On je kazao da pripada Herceg Novom, za koji vezuje svoje prve profesionalne korake.

„Ovdje sam napravio neke svoje prve korake. Prvi honorar sam zaradio u Bijeloj, na jednom malom festivalu, kad sam bio gimnazijalac. Vezan sam za ovaj kraj i uvijek nosim lijepe uspomene“, rekao je Čolić.

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević, saopštio je da je u odličnoj atmosferi uživalo oko 15 hiljada ljudi.

„Po našoj procjeni okupilo se oko 15 hiljada ljudi, Novljana i turista koji su došli u naš grad. Prolazi prva sedmica praznika i mogu da kažem da smo zadovoljni”, kazao je Konjević.

Kako dodaje, nakon ozbiljne pripreme i organizovanja Praznika mimoze, prva sedmica je protekla u punom sjaju, čime se ispunjava cilj manifestacije koja traje pet decenija, da oživi Herceg Novi i pruži interesantnu ponudu i van ljetnje sezone.

Direktorica Javne ustanove kulture „Herceg Fest“, Gordana Porobić Krcunović, istakla je da je koncert Zdravka Čolića i Praznik mimoze privukao pažnju posjetilaca iz cijelog regiona.

„Večeras je publika raznovrsna, posjetioci dolaze iz cijelog regiona, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije. Što se tiče organizacije, mi smo dali sve od sebe, na visokom je nivou i trudićemo se da na taj način i zatvorimo Praznik mimoze“, rekla je Porobić Krcunović.

Ona je poručila da posjetioce očekuje interesantan program tokom Praznika mimoze, najavljujući bokešku feštu koja će trajati četiri dana, Dane Italije u Herceg Novom, međunarodnu smotru orkestara i mažoretkinja, kulturne, sportske i programe za djecu.

Uvod u koncert Zdravka Čolića bila je karnevalske povorka mažoretki, Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenović, trombonjera i maškara od Trga Nikole Đurkovića do Igala.

Čolića je najavio veliki vatromet, a između dva dijela Čolićevog nastupa publiku su zabavljali Dragoljub Đuričić i Balkanska lavina.

Duričić je publici poručio da je ponosan što je iz Herceg Novog i što “Praznik mimoze broji njegove godine na sceni”.

Publika koja je ispunila plato hotela “Igalo”, Omladinski park i Šetalište Pet Danica, energično je ispratila hitove, od onih starijih do pjesama sa poslednjeg albuma.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

velićanstven koncert ČOLE, a kad i gdje nije,ON je najbolji od svih, zbog njega GORI VATRA

Mehanicar
Gost
Mehanicar

A zasto famozni trotoar nije svjetlio na ovaj jubilej???

Jovan
Gost
Jovan

Čola 60 000, Ceca 100 000 pa se kuka nema se.

Slavko
Gost
Slavko

Jedan rucni sat skoro kao to dvoje ukupno a ti za suvi sendvic pises po portalima…

Jovana
Gost
Jovana

Zaista je bilo velicanstveno …

Haj
Gost
Haj

A sta kaze Simonida.

una
Gost
una

Krcunovicka je seljancura, turbo folkerka u kulturnoj instituciji

Mirjana
Gost
Mirjana

Tragedija .A sto se tice Colica on zvijeza dje god da pjeva.izvanredan honorar pa ima zasto i zafalit

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Bilo bi ljudski da obrazložiš. Poznaješ li je lično pa znaš da je turbofolkerka ili ti je pričala drugarica njene komšinice?

Slavko
Gost
Slavko

Bravo braco, bravo Herceg Novi!

Send this to a friend