Muzika film i TV

Vesna Trivalić na sceni poslije 17 godina

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

Glumica Vesna Trivalić staće na pozorišne daske nakon 17 godina. Glumica će na sceni JDP igrati u predstavi Biljane Srbljanović “Vrat od stakla” u režiji Jagoša Markovića čija će premijera biti 5. oktobra.

“Ovo mi je prva premijera nakon 17 godina. Imam veliku tremu. Želim da znate da me je direktorka Tamara Vučković sve ove godine vrlo brižno i nježno navodila na scenu JDP, da bi to u posljednjih sedam godina u nekim cikličnim krugovima postalo intenzivnije. Moram da vam kažem da sam u dubini duše odustala od pozorišta. Prvi put kada sam imala veći posao, kada sam imala nešto veće da snimam, zvala sam mog pokojnog profesora Vladimira Jevtovića koji mi je tada rekao: “Očekivao sam da ćete me pozvati. Zanat imate, ali su vam svi aparati na nuli i ko god vam kaže drugačije molim vas da vjerujete meni, jer je to iz prve ruke”. Kada me je posljednji put Tamara zvala moj odgovor je iznenadio i mene i nju. Kada mi je postavila pitanje na poseban i drugačiji način ja ne znam ko je iz mene odgovorio: “Da hoću, pošalji mi tekst”, jedva je izgovorila od uzbuđenje Vesna Trivalić.

Ona je istakla da je po povratku u pozorište shvatila da se tu nalazi sve ono lijepo zbog čega je i upisala akademiju.

“Nekako mi se život vratio, vratila mi se radost kada sam stala na scenu. Zahvalna sam što radim sa Jagošem Markovićem. Ovo nam je prva saradnja, a studirali smo zajedno. Ovo vam je zapravo kao vrtić za odrasle, puno strasti, igre, ljubavi… Užasno sam srećna što igram sa Sekom Sablić. Nju strašno volim i poštujem. Obožavam. Malu Milicu s kojom takođe igram sam prvi put vidjela u “Sjenkama nad Balkanom” i ostala sam opčinjena. Sa Irfanom, Anitom, Mićalovićem na sceni…pa ovo je ostvarenje sna! Znate, kada glumci sanjaju ovo je to. Šta sam uradila ne znam, vidjećemo ali imam leđa u najfantastičnijem reditelju i najboljim glumcima”, rekla je glumica i još jednom se izvinila na tremi koju ima dok govori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MolicuLijepo
Gost
MolicuLijepo

Nevjerovatno teska zena

Send this to a friend