Muzika film i TV

Za njom je uzdisala cijela Jugoslavija: Danas niko ne može da prepozna Zanu Nimani

Zana Nimani je bila jedna od najvećih jugoslovenskih zvijezda, a proslavila se u bendu koji nosi njeno ime. “Dodirni mi koljena” je hit Marine Tucaković koji i danas svi znamo napamet, a koji je Zani donio vječnu slavu.

Pamtimo je kao najveću zvijezdu osamdesetih, koja je imala prepoznatljiv imidž i voljeni glas. Bend Zana nastao je 1980. godine i pet godina je nizao hit za hitom.

Zana Nimani bila je lice koje je Jugoslavija obožavala. Međutim, bend nije potrajao – nakon pet godine pjevačica se opredijelila za solo nastupe.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gordana D Ristić (@gordanadristic)

U jednom od intervjua koje je dala osamdesetih izgovorila je neke nezaboravne rečenice.

 

„Imam 22 godine. Pušim, šta da radim. Ne pijem, ne drogiram se, to mi je jedini porok. Volim Slađanu Milošević. Mislim da je ona prva rok pjevačica u Jugoslaviji, ostale ne priznajem. Nije mi buduća rođaka, nemoj da mi brata stavljate u nezgodnu situaciju“, rekla je, prenosi Alo.

Iz samostalne karijere pjevačice najviše se izdvaja duet „Jabuke i vino“ sa Željkom Bebekom.

Zana je poslije toga izdala album „Noćas pjevam samo tebi“, koji je označio kraj njene blistave karijere. Kako se situacija u regionu pogoršavala, odlučila je da zauvijek ostavi muziku.

Tokom 1993. godine napustila je Srbiju sa suprugom i otišla u Toronto. Tamo je ostvarila potpuno drugačiju karijeru, u firmi koja se bavi menadžmentom. Mediji pišu da njen suprug Đorđe radi u željeznici.

Firma u kojoj Zana radi nedavno joj se i zahvalila na Fejsbuku, a tom prilikom smo mogli i da vidimo kako Zana izgleda danas.

Bivša zvijezda se više ne bavi pjevanjem, međutim mediji pišu da je njena ćerka Tea nastupala u nekoliko mjuzikla.

Ipak, nije se profesionalno posvetila pjevanju.

Send this to a friend