Muzika film i TV Naxi zvijezde

Zdravko, Aleksandra, Severina i Sergej najbolji među najboljima

Slušaoci Naxi radija birali su najbolje među svojim omiljenim pjesmama i pjevačima, a pobjednici su proglašeni juče. Nagrađeni su: Zdravko Čolić, Aleksandra Radović, Severina, Sergej Ćetković, Nevena Božović, grupa Crvena jabuka i Željko Samardžić.

Zdravko Čolić, naša najveća muzička zvijezda, odlukom uredničkog kolegijuma Naxi radija nagrađen je priznanjem Naxi Zvijezda za sva vremena. Slušaoci su seriju njegovih spektakularnih koncerata u Štark Areni u Beogradu, krajem prošle godine, odlučili da nagrade Naxi Zvijezdom za koncert godine.

“Ja sam profesionalac, što više vrijeme prolazi, sve si odgovorniji prema svojoj publici i svim ljudima. To podrazumijeva konstantan izazov da ostaneš na istom nivou, dosljedan sebi. Sve ove godine, mene i Naxi radio vežu ljubav i muzika, zbog čega su mi ove nagrade posebno drage”, izjavio je Zdravko Čolić.

Za pjevačicu godine slušaoci Naxi radija odabrali su Aleksandru Radović, a za pjevača Sergeja Ćetkovića.

“Meni su najdraže one nagrade koje dolaze od publike. Hvala mom divnom Naxi radiju, najprije na nominaciji u četiri kategorije, hvala mojoj divnoj publici i svima vama koji ste glasali za mene u kategoriji „Pjevačica godine“ i na toj nagradi koja će donijeti još jednu novu radost u moj poslovni život. Hvala svima vama na ljubavi i na pažnji svih ovih dvadeset godina, koliko se slušamo, trajemo zajedno i volimo”, izjavila je Aleksandra.

“Nagrade znače, ali i obavezuju da, na neki način, opravdaš povjerenje ljudi koji te slušaju, prate i navijaju za tebe”, rekao je Sergej Ćetković, koga je nagrada posebno obradovala.

Slušaoci Naxi radija birali su i najbolji album i nagradili grupu Crvena jabuka za izdanje „Sarajevo 1985. – 2020.“ i najbolju muzičku saradnju u godini za nama, gdje su pobjedu odnijeli Nevena Božović i kompozitor Dušan Alagić za pjesmu „Nestajem s vjetrom“.

Urednički kolegijum odlučio je da ove godine nagradi i Željka Samardžića priznanjem „Naxi Zvijezda za izuzetan doprinos muzici“ i da na ovaj način dodatno skrene pažnju na značajan jubilej – 25 godina uspješne karijere.

Od kako se dodjeljuje, nagrada Naxi Zvijezda sinonim je za najveće muzičke zvijezde i stvaraoce čiji rad je obilježio prethodnu godinu. Sa željom da inspiriše i podstakne, Naxi radio je 2011. godine ustanovio nagradu za pjesmu godine, koja je 2018. godine prerasla u Naxi Zvijezdu – jedinu radijsku nagradu u regionu.

“Ponosna sam na to što smo i ove godine uspjeli da održimo tradiciju, uprkos situaciji sa pandemijom korona virusa. Najbolji pjevači, kompozitori, stvaraoci, zaslužili su da ih publika nagradi za njihov rad u godini za nama. Hvala im na divnim pjesmama, koncertima, i na tome što su svojom muzikom dio svakog našeg dana. Čestitam svim pobjednicima”, izjavila je Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija.

Send this to a friend