Showbiz

Alisa Milano predvodi žene u seksualnom štrajku

Glumica i aktivistkinja pokreta #MeToo Alisa Milano pozvala je žene da joj se pridruže u “seksualnom štrajku”, kao odgovor na novi zakon o abortusu usvojen u saveznoj američkoj državi Džordžiji.

“Sve dok žene ne budu imale zakonsku kontrolu nad svojim tijelima, ne smijemo da rizikujemo da zatrudnimo”, napisala je glumica na Tviteru.

Ženama je poručila da “zaštite svoje vagine, jer muškarci na pozicijama pokušavaju da ih kontrolišu”, a muškarcima: “Ako je naš izbor odbijen – i vaš je”.

Bijes holivudske glumice izazvala je vijest da je Džordžija usvojila zakon kojim je uvela skoro pa potpunu zabranu abortusa, piše BBC.

Zakon poznat kao “heartbeat” predviđa zabranu abortusa od trenutka kada se mogu čuti otkucaji srca fetusa – što je otprilike šesta nedjelja trudnoće. Međutim, većina žena ni ne zna da je trudna u tom periodu, a čak i jutarnje mučnine počinju tek u 9. nedjelji trudnoće.

Tvit Alise Milano pokrenuo je polemiku na Tviteru, a vrlo brzo hešteg #SexStrike preplavio je Tviter.

Mišljenja su, očekivano, žestoko podijeljena.

Glumica Bet Midler na Tviteru je iskazala podršku Alisi Milano, kao i mnoge žene koje su se osjetile pogođene novim zakonom, ali uslijedile su i kritike onih koji ga podržavaju, kao i onih koji se ne slažu sa metodom, jer ne smatraju da žene imaju seks samo da bi pružile zadovoljstvo muškarcu.

“Cijenim namjeru, ali #SexStrike je loša i seksistička ideja”, napisala je jedna korisnica Tvitera.

“Kao da pružamo seks kao nagradu koja mora da se zasluži. To je poricanje ženskog zadovoljstva.”

“Samoporicanje i apstinencija zarad nekog cilja je antiteza seksualno osnaženom svijetu”, istakla je druga.

Alisin odgovor na takve komentare je da “možemo voljeti seks i boriti se za autonomiju svojih tijela – postoji mnogo alternativa”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Momo
Gost
Momo

Predvodi…hmmmmm….moze joj biti kad se potrosila do sada!!

Joo
Gost
Joo

ta propala glumica se bori za pravo zena da abortiraju do zadnjeg momenta trunoce…..sto znaci da i ako se dete rodi zivo….doktor koji poradja je u obavezi da da inekciju i ubije to zivo rodjeno dete…….a normalni ljudi koji se bore protiv nje i njoj slicnih…..se bore da abortuss bude dozvoljen samo do kraja prvog tromesecja…..jer je to sasvim dovoljno… Više »

Send this to a friend