Showbiz

Ceca slavi 30 godina karijere, otkriva sve o počecima i prvom nastupu

Folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović, obilježava trideset godina karijere. Ona danas ujedno proslavlja 45. rođendan i prisjeća se početaka.

Kaže da je prvi nastup imala u Bosni i Hercegovini 1988. na festivalu “Ilidža” kada je bila tinejdžerka te da je pjevačka karijera bila njen dječji san.

View this post on Instagram

I tako je sve počelo. Još samo sedam dana je ostalo kada ću proslaviti trideset godina karijere. Sećam se, kraj 1987. godine, poslednji dani u toj godini, kasno u noć zvonio je telefon. Javila sam se, Mirko Kodić je zvao i tražio je mog tatu. Odsekla su mi se kolena kad se predstavio, znala sam da je vezano za mene. Čula sam samo razgovor, tata je pitao, kada bi trebalo da stignemo u Beograd? Celu noć nisam mogla da spavam od uzbuđenja, a sutra smo krenuli. Tog jutra, pravo smo otišli u studio, snimala sam probne snimke pesama tadašnjih koleginica koje su bile zvezde, kao što su Lepa Brena, Vesna Zmijanac, Šemsa Suljaković i mnoge druge. Snimila sam nekoliko pesama i muzička komsija PGP je preslušala. Niko nije verovao u moje glasovne sposobnosti, jer sam imala samo 14 godina. Bila sam i dete. Za dva dana stigla nam je poruka da sam sjajno prošla i da stičem pravo za snimanje nove ploče, odmah nakon dočeka 1988. godine. Nakon mesec dana ušla sam u studio i tada je snimljena prva ploča “Cvetak, zanovetak”. U tadašnjoj Jugoslaviji, jedan od najprestižnijih festivala, bio je “Ilidža” na kojem sam prvi put učestvovala 20. juna. 1988. godine. Proglašena sam za najuspešnijeg debitanta sa pesmom “Cvetak zanovetak”, što svedoči i ovaj snimak. Od toga dana počinje moja karijera. Trideset godina kasnije mogu samo da kažem da ništa ne bih menjala – sve bih opet ponovo. 😊😘

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic) on

“Sjećam se, kraj 1987. godine, posljednji dani u toj godini, kasno u noć zvonio je telefon. Javila sam se, Mirko Kodić je zvao i tražio je mog tatu. Odsjekla su mi se koljena kad se predstavio, znala sam da je vezano za mene. Čula sam samo razgovor, tata je pitao, kada bi trebalo da stignemo u Beograd? Cijelu noć nisam mogla da spavam od uzbuđenja, a sjutra smo krenuli. Tog jutra, pravo smo otišli u studio, snimala sam probne snimke pjesama tadašnjih koleginica koje su bile zvijezde, kao što su Lepa Brena, Vesna Zmijanac, Šemsa Suljaković i mnoge druge. Snimila sam nekoliko pjesama i muzička komsija PGP je preslušala. Niko nije vjerovao u moje glasovne sposobnosti, jer sam imala samo 14 godina. Bila sam dijete. Za dva dana stigla nam je poruka da sam sjajno prošla i da stičem pravo za snimanje nove ploče, odmah nakon dočeka 1988. godine. Nakon mjesec dana ušla sam u studio i tada je snimljena prva ploča “Cvetak, zanovetak”. U tadašnjoj Jugoslaviji, jedan od najprestižnijih festivala, bio je “Ilidža” na kojem sam prvi put učestvovala 20. juna. 1988. godine. Proglašena sam za najuspješnijeg debitanta sa pjesmom “Cvetak zanovetak”, što svjedoči i ovaj snimak. Od toga dana počinje moja karijera. Trideset godina kasnije mogu samo da kažem da ništa ne bih mijenjala – sve bih opet ponovo”, napisala je jedna od najitrigantnijih ličnosti na muzičkoj sceni regiona.

Ceca je snimila 16 albuma i nekoliko komplilacija, kao i par singlova. Brojni njeni hitovi danas uživaju status evergrina, a to su “Lepotan”, “Pustite me da ga vidim”, “Kukavica”, “Nagovori”, “Maskarada”, “Dokaz”…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Saka
Gost
Saka

Ceco legendo, sto te vise pljuvaju, ti oz svake price izlazis jaca i jaca!

Topla
Gost
Topla

Ljudi ne mogu da vjerujem
Sta pisete? Ceca vrhunska pjevacica, i jedsn vrhunski zabavljac, sto bi se nas ticalo kome je pjevala! Ne sirite mrznju, ne budite tako sirovi, radujte se i ne sudite, a ne pogotovo nekom ko vam nije nista lose nsoravio!

Mirjana
Gost
Mirjana

A pjevala si Turcinu jadna,pa te Arkan osisao do gole koze.Ma neka je ruke mu se zlatile…Zaboravi taj cin u karijeri..😂😂😂😂

Tina
Gost
Tina

Sto velis pa onda je posle sisanja jos popularnija bila Udala se rodila djecu sve hit do hita kud ces vise..
Vidji casti ti😂😂😂

Ana
Gost
Ana

Seljancura iz seljacke Srbije…Majka zemlje seljaka…

Amerikanac
Gost
Amerikanac

Srbija je zemlja puna lijepih stvari i to znaju svi. A ti, ako ne ti se ne svidja, zaobilazi je i nemoj da vrijedjas i siris vjersku, nacionalnu, rasnu i politicku mrznju, jer cinis ozbiljno krivicno djelo. A kladim se da cesto odlazis u Beograd i da si nevidjeni licemjer. Zivjela Srbija!

Rafaela Rafaela
Gost
Rafaela Rafaela

@ Amerikanac – sto velis? – siri vjersku, nacionalnu, rasnu i politicku mrznju??? Po tome sto je rekla da je “Seljancura iz seljacke Srbije”? Ili mozda mislis da je Zitoradje dio urbane Srbije? U drugoj recenici je rekla “majka zemlje seljaka” – svi znamo da je samo maloumnici, idioti i seljacine iskreno mogu nazvati i zovu je Ceca srpska majka!… Više »

Amerikanac
Gost
Amerikanac

Nije stvar ovdje da ja branim doticnu gospodju. Ja je uopste ne volim, ni nju, ni pokojnog muza. Ali, zasto ne kazete, vi sto se gadite “srbijanskog” seljanstine i nekulture, zasto isto tako ne reagujete i kada su u pitanju i negativne stvari iz Hrvatske, Albanije, Amerike, Njemacke itd. Zivio sam na Zapadu i gnam da i tamo kica ima… Više »

Balkaneros
Gost
Balkaneros

A u ulcinj kad si pjevala?

Kraljica
Gost
Kraljica

Ulcinj je mali. Ne spusta se ispod Usca i 150 hiljada ljudi!

Send this to a friend