Showbiz Sia željela da zaštiti malu Medi

Chandelier, legendarna pjesma nuđena Rijani, spasila život djevojčice Medi

Australijska kantaturka Sia, oduševila je svijet prije šest godina kada je predstavila pjesmu “Chandelier”. Balada je ostala da se sluša i danas i jedna je od najvećih hitova slavne umjetnice. Ona je nedavno otkrila da ju je pisala za Rijanu, kojoj je prije toga radila mega hit “Diamonds”. Pjesmu je ipak snimila Australijanka koja otkriva da ju je “Chandelier” doveo do djevojčice Medi Ziler kojoj je na neki način spasila život.

“Nudila sam pjesmu Rijani i bila sam iznenađena što je nije uzela. Smatrala sam da je u to doba, to najbolja pjesma na svijetu”, rekla je Sia za GMA kroz smijeh.

“Chandelier” je označio početak saradnje i prijateljstva sa Medi Medi koja je u to doba bila djevojčica koja se takmičila u plesu među ostalim vršnjakinjama i njihovim zahtjevnim majkama. Ta se slika nije dopala kanautorki i poželjela je da je izvuče iz tog okruženja.

“Naučila je koreografiju za manje od 20 minuta. Gledala sam je na probala i plakala. Pomislila sam kako moram da je zaštitim. Ne znam što se desilo, ali znala sam da moram nešto da uradim. Imala je samo 11 godina kada je bila u plesnom šou, a sve učesnice su maltretirane od strane instruktora emocionalno i verbalno. Vidjela sam da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja. Morala sam da je zaštitim jer sam znala da će biti veoma uspješna i da će biti mnogo prilika kada će je neko iskorišćavati”, rekla je Sia.

Medi je ostavila veliki trag na njenu karijeru, a spot za “Chandelier” u kojem glumi, postao je veoma popularan.

Sia i Medi su postale vremenom bliske. Zajedno su nastupale nekoliko puta, a Medi se pojavila u još nekoliko spotova svoje drugarice kantautorke. Sia se sada sprema da objavi film “Music”, a prati ga singl “Together” u kojem glumi – naravno Medi.

Majčinski instinkt ju je vodio i kada je spasila dvojicu tinejdžera iz doma i usvojila ih, a to je otkrila prije oko mjesec dana.

“Momci su propatili mnogo i pomogla sam im jer imam način da im pomognem da se izliječe trauma. Prošlo je godinu dana. Biti majka je rajski. Imamo uspona i padova, ali smo super”, rekla je autorka mnogih svjetskih pop pjesama.

Send this to a friend