Showbiz Fotograf i reditelj kaže da samo velike zvijezde nisu zahtjevne

Dejan Milićević: Velike zvijezde nikad ne mijenjaju ono što radim, već trećerazredne

FOTO: Privatna arhiva

Od spota “Čokolada”, koji je uradio tada veoma popularnoj Jasni Milenković Jami, pa sve do danas fotograf i reditelj Dejan Milićević (49) snimio je više od dvije hiljade spotova. Kaže da više ne zna ni kada je kome snimao, ni u kojoj državi, čak ni na kom kontinentu, ali siguran je da nema iole poznatog pjevača ili pjevačice sa ovih prostora s kojima nije sarađivao.

Tvrdi da su najveće zvijezde najmanje komplikovane, da Ceca, Brena ili Jelena Karleuša nikada nisu tražile da preparavlja kadrove, ali da je „B, C i D ekipa“, kako ih zove, umjela da zahtijeva upravo to.

Na konstataciju da je tokom devedesetih mirne duše mogao da kaže da pomjera granice u svom poslu, odgovorio je:

“Internet je sve upropastio. Nekada smo bili vaspitani, pa nismo bili hvalisavi i, samim tim, nismo govorili da pomjeramo granice. Puštali smo druge da nas hvale, a ova osiona, nevaspitana, bezobrazna djeca sama sebi daju komplimente i tvrde – „najbolji smo“, “objasnili smo” i šta sve ne. Svijet teži obezvrjeđivanju svega. Svi su najpametniji zato što imaju Gugl. Neću da zvučim kao “dedurina” koji “pljuje” po mladima, ali činjenica je da su razuzdani i da nisu vaspitavani strogo poput nas”, kaže Milićević.

Poznat je i po nesvakidašnjem modnom izrazu zbog čega je na meti modnih stručnjaka.

Vidić je rekao da izgledam kao debeli gepard. Dobro, simpatičan je mladić, duhovit… Uskoro ću hirurškim putem odstraniti višak želuca, pa se već sada pitam da li će, kad postanem zgodan, iko smjeti o meni da piše na taj način. Na početku karijere odlučio sam da ne budem samo ime koje stoji uz fotogfrafije i spotove, već da se zna i kako izgledam. U ovo vrijeme interneta i brzine ljudi se brzo zasite svega. Više nema “jedva čekam da izađe knjiga, pozorišna predstava ili spot”. Ko će s nestrpljenjem čekati spot kada će već tokom snimanja svi kačiti sto jedan „story“ na Instagramu, pa će se odmah znati i kakav je stajling i o čemu se radi. Zbog svega toga, osim svojim radom, moraš na sebe da skreneš pažnju i na drugi način”, objašnjava umjetnik.

 

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
mile
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mile
Gost
mile

a što je sa drugorazrednim veliki reditelju….

Send this to a friend