Showbiz dva miliona američkih dolara

Džefri Raš dobio najveću odštetu za klevetu ikada isplaćenu

Holivudska zvijezda Džefri Raš dobio je najveću odštetu za klevetu ikada isplaćenu u Australiji nakon što je australijski sud odbacio u četvrtak tužbu lista u vlasništvu Ruperta Mardoka.

Dobitnik Oskara dobiće dva miliona američkih dolara zbog izgubljene zarade i kao odštetu nakon što je sud odbacio tužbu u kojoj se tražilo smanjenje troškova i ponovno suđenje.

Ova odluka protiv Nationwide News, australijskog ogranka News Corp, zadnji je zaokret u pravnoj borbi između Raša i Dejli Telegrafa, koji ga je optužio za neprimjereno seksualno ponašanje prema glumicama.

U članku na naslovnici objavljenoj 2017. Dejli Telegraf je napisao da je Sydney Theatre Company dobio tužbu da je Raš neprimjereno dodirivao koleginicu tokom postavljanja predstave “Kralj Lir”.

Sudija u Sidneju opisao je sadržaj članka kao “bezobziran i neodgovoran primjer senzacionalističkog novinarstva”.

Lokalni mediji su prenijeli da je iznos koji će dobiti Raš najveći ikada isplaćen pojedincu u Australiji, koja ima stroge zakone o kleveti.

Raš je dobio Oskara za ulogu u fimu “Sjaj” iz 1996. godine i jedan je od rijetkih koji je takođe osvojio Zlatni globus, Emi i nagradu Toni.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Tako se to radi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tako se to radi
Gost
Tako se to radi

E, tako. Pa neće drugi put. Ni oni ni niko drugi.

Send this to a friend