Showbiz Želi da uhvati kormilo svog života

Dženifer Aniston: Većinu života provela sam prepuštajući se u ruke drugih

MARINA DEL REY, CALIFORNIA - JUNE 11: Jennifer Aniston attends the photocall of Netflix's "Murder Mystery" at Ritz Carlton Marina Del Rey on June 11, 2019 in Marina del Rey, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Holivudska zvijezda Dženifer Aniston nikada sebe nije smatrala seks simbolom već djevojkom iz komšiluka.

“Biti bomba nije bilo nešto što me privlači. Uvijek sam smatrala da je seksi nešto prirodno, slatko, zabavno”, priznala za InStyle povodom 25. godišnjice izlaženja tog magazina, a čiju je naslovnicu krasila čak sedam puta.

Kako je sama priznala, kada gleda prošle naslovnice koje je krasila, osjeća se kao da lista školski godišnjak.

“Mogu reći da sam u ovom biznisu odrastala pred očima javnosti, a svi znamo koliko je pubertet težak. Pokušajte vi odrastati javno”, navela je glumica.

Pišući esej za InStyle, Dženifer se prisjetila i serije koja ju je proslavila – “Prijatelji”, rekavši kako nitko od njih nije bio svjestan što se dešava niti kako će im se život svima promijeniti.

“Moja prva naslovnica bila je 1996. godine i to je bio veliki poduhvat za mene. Bila sam nova u tome i nevjerovatno uzbuđena. Nisam nikada sanjala da će mi se tako nešto dogoditi. Sjećam se da mi je kosa bila kratka i da su stilisti napravili ‘wet look’ (mokri izgled kose, op.a.). Ipak, bilo mi je potrebno neko vrijeme da počnem da se osjećam prijatno ispred fotoaparata. To prvo snimanje odigralo se u mojoj kući, stoga je to pomoglo da se opustim. Znam da sam pozirala i mislila: ‘Bože, moram da naučim kako se ovo radi’. Ništa od toga nije mi bilo prirodno, jer to nije bilo nešto na što sam navikla, ali kada sam primila u ruke taj primjerak, bilo je nevjerovatno”, priča Anistonova.

Prisjećanje na 90-e i sve što se tada događalo, za nju je danas nostalgično.

“Možda će zvučati čudno, ali imao si neki osjećaj sigurnosti u svijetu. Nismo bili toliko izloženi koliko smo danas, a ako se nešto loše i događalo, nije iskakalo od svuda 24/7. Ljudi su bili povezaniji”, smatra Dženifer.

Godinama je gradila samopuzdanje, a sigurnom se počela osjećati tek kada je počela sa snimanjem ‘Prijatelja’.

Profimedia

“Kada gledam unatrag imala sam neke epske kombinacije i to mi je uvijek zabavno prisjetiti se. Ima zapravo i pozitivnih stvari u tome što vam je cijeli život dokumentovan. Moraš uvijek izvući dobro iz lošega”, rekla je i dodala:

“Zanimljivo je kako se u 20-ima nalaziš na putu i i ne znaš krajnju destinaciju, ideš gdje želiš, ali mislim da i teško dođeš do cilja. S godinama nekako više počneš uživati u trenutku. Voljela bih da usporim vrijeme. Mirisanje ruža je podcijenjeno – ja želim da ih gledam kako rastu. Danas imam osjećaj da sam odrasla pa sam napokon shvatila ko sam zapravo. Trebalo mi je dugo da shvatim za što sam sve sposobna, to nisam uvijek znala. Mislim da sam većinu svog života provela prepuštajući se u ruke drugih, sada napokon želim uhvatiti kormilo svog života. I znate što? Osjećam se odlično”, rekla je zvijezda.

Send this to a friend