Showbiz

Glumice kojima su rekli da nisu dovoljno lijepe za Holivud

Decenijama unazad žene govore o nejednakosti, mizoginiji i dvostrukim aršinima u Holivudu, ali izgleda da ih tek odskoro zaista neko čuje. Neke od njih – danas prave zvijezde – progovorile su o pritiscima koje su trpjele jer je trebalo da izgledaju onako kako neko kaže, da ispune nerealne standarde surove industrije. Ipak, snove im nisu srušili jer su bile hrabre.

Megan Markl

Megan Markl, koja se pokazala kao glumica, preduzetnica i humanista, suočavala se sa stalnim preprekama dok je pokušavala da pronađe sebe i da uspije kao glumica.

Zvijezda serije Suits je za časopis Darling jednom kazala:

„Bila sam u ranim dvadesetim, pokušavajući da shvatim da li i koliko vrijedim u industriji koja vam sudi zbog svega što niste naspram svega što jeste.“

Megan je kazala kako u surovom svijetu Holivuda nikad nisi dovoljno mršav, dovoljno lijep, ali si i previše mršav i previše lijep već sljedećeg dana.

Sve se ipak promijenilo kada je kasting direktor jednog dana konačno zaustavio Markl usred rečenice i kazao joj ono što je dugo čekala da čuje nakon toliko odbijanja: „Znajte da ste dovoljni”, prenosi Elle.com.

Selena Gomez

Selena Gomez je oduševila svoju publiku kada je priznala da joj stalno govore da nije dovoljno seksi ili da mora da se promijeni da bi bila prihvaćena.

„Moram vam reći, stalno mi govore da nisam dovoljno seksi, da nisam dovoljno kul, ili da sam ovo uradila, bila bih prihvaćena. Zato bih da vam kažem jednu stvar – svako od vas je stvoren da bude ono što jeste. To je ono što je tako privlačno i lijepo. Molim vas da to ne zaboravite, čak i kad postane teško“, kazala je ona na jednom nastupu.

Vinona Rajder

Holivudska zvijezda je jednom prilikom priznala da su joj stalno savjetovali da odustane od sna da postane glumica dok je bila mlađa jer nije izgledala kako treba, tj. nije bila „dovoljno lijepa“.

„Sjećam se jednog posebnog perioda. Bila sam usred audicije i usred rečenice kada je direktor kastinga rekao – slušaj, mala, ne bi trebalo da budeš glumica, nisi dovoljno lijepa, trebalo bi da se vratiš odakle si došla i da ideš u školu. Nemaš ono što je potrebno“, prisjetila se Vinona za časopis Interview.

Riz Viterspun

Oskarovka i zvijezda ostvarenja Big Little Lies vodi svoju produkcijsku kompaniju kako bi podržala žene koje pokušavaju da se probiju u industriji u kojoj dominiraju muškarci.

Govoreći o tome kako su je odbili kada se prvi put okušala u Holivudu, glumica je za magazin You rekla:

„Morate da budete koncentrisani i čvrsti jer je potreban uporan karakter da biste se nosili sa odbacivanjem. Kada sam prvi put došla ovdje u Los Anđeles, sve što sam čula je bilo – ne, ne, nedovoljno visok, nedovoljno lijep, nedovoljno pametan. Ali nije me bilo briga za njihovo mišljenje. Tvrdoglava sam“, poručila je Riz.

Meril Strip

Strip danas možda jeste jedna od živih legendi Holivuda, ali nije joj bilo lako na tom putu do velike slave. Često su joj govorili da nije dovoljno privlačna da ostvari svoje ambiciozne planove.

Jednom prilikom Meril je govorila o vrlo neprijatnoj audiciji kada je imala 26 godina na koju ju je pozvao sin legendarnog producenta Dina De Laurentisa da bi igrala u očevom rimejku King Konga.

„Ušla sam i sin je sjedio tamo i bio je veoma uzbuđen što je doveo tu novu glumicu. Onda mu je otac rekao na italijanskom, ne znajući da ja znam italijanski – zašto si mi doveo ovu ružnu stvar. Bilo je to vrlo otrežnjujuće za mladu djevojku poput mene“, rekla je ova višestruka oskarovka.

Kejt Vinslet

Još jedna oskarovka često je govorila o samopouzdanju i tome kako je odbijala da podlegne pritiscima Holivuda. Javno je pričala i o tome kako su joj zamjerali da je previše krupna za Holivud.

„Kada sam imala 14 godina, učiteljica drame mi je rekla da će sve biti dobro ako se zadovoljim ulogama debele djevojčice“, rekla je.

„Svaka mlada žena koju je nastavnik, prijatelj, čak i roditelj ikada sasjekao, jednostavno ne treba da sluša ništa od toga jer sam to i ja uradila – nastavila sam i prevazišla sam svoje strahove i prebrodila nesigurnost.“

Send this to a friend