Showbiz

Imali po jedan mega hit, a onda nestali

Junaci današnje naše priče ambiciozno su kročili na estradu. Hitove im radili provjereni hitmejkeri, neko vrijeme su bili zanimljivi publici i medijima, a onda nestali. Neki i dan danas žive od pjesme koja ih je proslavila, ima onih koji su se okrenuli dugim zanimanjima, a pojedine pjevače sa naše liste mediji ne interesuju pa se i ne nameću.

Iva – “Skloni je od moga stola”

Iva je 2005. godine snimila album za City Records. Pjesme sa prvijenca radili su joj hitmejkeri Dragan Brajović Braja i Dejan Abadić. Iva je bila smatrana za novu “Brajnu zvijzedu”, ali osim “Skloni je od moga stola”, nije postigla veći uspjeh. Prvi CD, bio joj je ujedno i posljednji.

Alen Muković – “Na srcu kvar”

Folker iz Podgorice bio je “Nasljenik Šaka Polumente”. Slična boja glasa, pokreti i oblačenje, naveli su publiku da obrati pažnju na mladog Mukovća. Karijera mu je krenula uzlaznom putanjom nakon velikog hita “Na srcu kvar”, a potom i “Priđi mi”. Ipak, nije se dugo zadržao na muzičkoj sceni. Nakon učešća u Farmi, Alena nema u medijima.

Jelena Mrkić – “Doveče”

Zgodna plavuša iz Novog Sada, na estradu je kročila provokativnim imidžom i seksi spotom “Doveče”. Video je obilovao lezbo scenama, a muškarci su je obožavali. Slikala se za muške magazine, tabloidima bila zanimljva jer je sestra od tetke Nataše Bekvalac, a onda je nestala. Nezapaženo je prošlo njeno takmičenje u rijalitiju Survivor kao i pojavljivanje na festivalima. Odustala je od karijere pjevačice i uživa u majčinstvu. Gledamo je tek ponekad na Instagramu poznate rođake kada se okupe.

Milan Rađen – “Nije anđeo”

Rađen je prije osam godina postao je dio izdavačke kuće City records. Izdao je album sa kojeg se zavrtjela “Nije anđeo”. I kasnije je izdavao pjesme, ali bez većeg uspjeha.

Lajla Hot – “Zar me je tako teško voleti”

Lejla se proslavila pobjedom na Sunčanim skalama 2007. godine sa pjesmom “Suza stihova”. Neko vrijeme bila je u medijima, a onda je nestala. Iako je u muzičkim vodama i dalje, Lejlu, vlasnicu albuma “Hot mi je prezime”, pamtimo po pjesmi “Zar me je tako teško voleti”.

Nenad Ćeranić – “Nek padaju kiše”

Pored navedene, Nenadu je kod publike prošla i “Neka pričaju ljudi”. Zgodni pop pjevač je sada profesor u jednoj muzičkoj školi u Beogradu.

Teodora Bakočević – “Anemija”

Talentovana i lijepa plavuša zanimljiva je bila predstavnicima sedme sile zbog veze sa Milanom Laćom Radulovićem, sinom tekstopisca Marine Tucaković i kompozitora Aleksandra Fute Radulovića.

Marina joj je radila tekstove za prvi album i nazivala je “srpskom Bijonse”. Od Teodorinih pet minuta slave ostao je hit “Anemija”, a zapažena je bila i balada “Srećno” po kojoj je nazvala prvijenac.

Srđan M – “Tebi moja mazo”

https://www.youtube.com/watch?v=kg20qPTDiZ0

Mega hit početkom dvijehiljaditih bila je pjesma “Tebi moja mazo”. Na estradno nebo lansirala je Srđana Miloševića. Žene su ludjele za markantnim Crnogorcem gdje god da se pojavio. Snimio je dva albuma, i prestao da izdaje pjesme. Iako je sarađivao sa muzičarima poput Sergeja Ćetkovića, Srđan nije uspio da izbaci hit pjesmu nakon “maze”. On, iako je u medijskoj ilegali, nastupa širom Evrope i jedan je od rijetkih pjevača koji pjeva na Kosovu.

Igor Vukojević – “Južnije od duše”

Ime vam možda ne znači ništa, ali kada čujete “Južnije od duše” sigurno znate od riječi do riječi ovaj hit s kraja devedesetih. Uradio je i rimejk pjesme sa Amadeus bendom 2015. godine, ali to je prošlo nezapaženo. Pored navedene pjesme, možda ga znate i po hitu “1100 stepeni” koja je bila aktuelna početkom dvijehiljaditih.

Saša Korać – “Tebi”

Saša se pojavio sredinom dvijehijaditih godina kada su u Crnoj Gori bili aktuelni muzički festivali. Pošlo mu je za rukom da osvoji Crnu Goru pop pjesmom “Tebi”. Pjesma se i dan danas može čuti na radio stanicama, ali Saša odavno ne snima. Aktivan je sa bendom 4play i nastupa širom zemlje na raznim proslavama.

Čiju vi pjesmu, od navedenih, volite čuti?

Send this to a friend