Showbiz Koja vam je omiljena pjesma od Cece?

Intrige koje kriju Cecini hitovi

U više od tri decenije dugoj karijeri, Svetlana Ceca Ražnatović otpjevala je veliki broj pjesama koje su postale veliki hitovi, a neki se smatraju za evergrin.

Veliki trag na njen muzički opus ostavili su Marina Tucaković, Aleksanar Milić Mili, Dino Merlin, kao i Nenad Knežević Knez.

Pojedine Cecine pjesme kriju zanimljive priče.

Kukavicu niko nije htio: Odbile je Mira Škorić, Vesna Zmijanac…

“Davne 1991. godine objavila sam album ‘Babaroga’ i odlučila da napravim pauzu u karijeri od godinu dana. Tražila sam pjesme koje sam osjećala da mogu da postanu veliki hitovi. Željela sam da promijenim tim i htjela sam nešto drugačije. Imala sam viziju da pjesme budu sa nekim jačim porukama. Već sam postala djevojka, potpuno sam željela da moje pjesme i izgleda budu drugačiji. Slušala sam ono što rade Marina i Futa. Pronalazila sam se u njenim pjesmama i volim taj način pisanja i obraćanja publici. Dobila sam Marinin broj, pozvala je, bilo je neko kasno popodne, zima. Rekla sam: ‘Željela bih da razgovaram sa Marinom’, a onda sam sa druge strane slušalice čula: ‘Ja sam’. Rekla sam: ‘Ceca Veličković je kraj telefona’, tad sam još imala to prezime. Imala sam svega 20 godina. Ona kaže: ‘Tebe čekam godinama. Imam cio album za tebe’. Odmah smo se dogovorile da se vidimo iste večeri. Da li vjerujete da su oni imali čitav album sklopljen za mene? To je album ‘Šta je to u mojim venama”, ispričala je jednom prilikom Ceca.

“Radila sam jednu turneju, učestovalo je dosta mojih kolega, bilo je humanitarnog kartera, ali i takmičarskog. Karavan je putovao svuda po našim zemljama, meni je bila potrebna nova pjesma, iako mi je album već izašao, sa kojom ću se predstaviti na ‘Ktitor folk ligi’ i šta sada snimiti. Da li baladu ili nešto brže? Futa kaže imamo mi jednu pjesmu, ali mnogo pjevačica ju je odbilo i niko ne želi da je snimi. I naravno, Marina je tada bila u kuhinji, a to se sve dešava kod njih u stanu. Kaže mu: ‘Futo, nemoj to da joj sviraš, to je bezveze. Nije pjesma za nju’. I ja kažem: ‘Molim te da čujem šta ste vi to napravili, a da je tako bezveze, to ne mogu da vjerujem”. I on meni zapjeva na gitari: ‘Zagrli me i pođi putem kuda idu kukavice.’ Rekla sam mu odmah da je to ludilo kako je pjesma napisana i to je za mene ono što mi treba. Marina čuje iz kuhinje i dobacuje: ‘Nemoguće da ti se ovo sviđa’. Futa sjutradan uradi aranžman, sljedećeg dana otpjevam pjesmu, što bi se narodski reklo, iz cuga, i postane potpuno remek-djelo”, ispričala je pjevačica.

Arkan joj doveo Kneza

Ceca je već uveliko bila zvijezda kada joj je tada mega popularni pop-dens pjevač iz Podgorice, Nenad Knežević Knez, uradio pjesmu “Znam” koja je i danas veliki hit. Do saradnje je došlo preko Cecinog pokojnog muža, Željka Ražnatovića Arkana.

“Vazduh koji dišem”

Godine 1994. Ceca snima album “Ja još spavam u tvojoj majici”, a nešto ranije Slavica Tripunović Dajana objavila je numeru “Vazduh koji dišem” na kojoj je Ceca bila prateći vokal zajedno sa Jelenom Karleušom.

Pjesmu je tražila da obradi i od nje je napravila veliki hit.

Dino nije htio da pjeva o Beogradu

Numere “Beograd”, “Zaboravi” uradio je legendarni muzičar iz Sarajeva. Album “Fatlana ljubav” objavljen je 1995. godine četiri mjeseca nakon vjenčanja sa Arkanom kojem je posvetila sedmi studijski album. Na ovom albumu prvi put sarađuje sa Aleksandrom Milićem Milijem, koji je radio muziku za “Idi dok si mlad”.

“Za mene je Dino Merlin namjenski uradio pjesmu ‘Zaboravi’ i kada mi je odsvirao tu numeru, rekao mi je da ima jednu prelijepu pjesmu koja je rađena za duet koji je on trebalo da snimi za svoj album. Ali pošto je tada krenuo rat i on tog momenta nije mogao da pjeva o Beogradu, kazao mi je samo da ja imam tu emociju i poklonio mi je tu pjesmu. Prebacila sam pjesmu u solo izvođenje. To je cijela istina”, ispričala je Ceca.

“Neću dugo” posvećena djeci

Nepunih godinu nakon što je izašla iz pritvora, objavila je “Neću dugo” koja je bila i na njenom albumu “Gore od ljubavi”. Dok je Marina pisala tekstove, Ceca je mijenjala ono što joj se ne dopada.

“Volim pjesme sa jakim slikama. Marina odlično piše takve pjesme, te je tako sastavila i ovu. Otpjevala sam je u studiju, a posebno se izdvojila od drugih i riješila sam da je posvetim djeci. Asocirala me je na moj privatni život”, izjavila je Ceca.

Izmišljena riječ

“Didule” se nalazi na poslednjem Cecinom albumu “Autogram”, koji je izazvao veliku pažnju, a Ceca je objasnila i značenje te pjesme.

“Sama igra riječi ‘didule’ nema nikakvo značenje. Dok je Damir Handanović radio, ubacio je taj dio u pjesmu dok je pjevao na demo snimku. Marini je bilo simpatično i tražila je da ostane. Meni lično je smetalo što nema značenje, jer volim pjesme sa porukom i jasnim slikama. Anastasija je govorila nema to nikakve veze, pjevaće se jer je zabavno. Poslušala sam njen savjet i ostavila”, ispričala je ona.

Pjesmu uzela nakon što ju je odbila ljuta suparnica

Priča se da je “Pazi s kime spavaš” bila u rukama Cecine “rivalke” Dragane Mirković. Poznata po tome što ne pjeva i ne voli malo slobodnije tekstove, Dragana je pjesmu odbila. Ceca ju je uvrstila na album “Gore od ljubavi” iz 2004. godine, da bi nekoliko godina kasnije nastala pozorišna predstava inspirisana ovim hitom.

7

avatar
1000
4
3
0
 
6
MarkoFileopgCrna GoraMikiDir
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Ova vrsta “umjetnosti” je otrov za omladinu,treba zabraniti ili makar smanjiti njeno prisustvo u medijima!

Fileopg
Gost
Fileopg

zbog toga što im je ova keva nacionale Srbija je tamo đe jes.

Dir
Gost
Dir

Nije mi jasno zašto dajete mjesta ovom liku

Davor
Gost
Davor

Boze kakva seljanka….

Miki
Gost
Miki

Seljanka je gospodja, za ovu !

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ti si njen fan. 😀

Crna Gora
Gost
Crna Gora

To je slusas. 😀

Send this to a friend