Showbiz ROĐENA NA DANAŠNJI DAN

Ispovijest Brižit Bardo: Željela da se otarasi sina po svaku cijenu, danas joj je to jedino kajanje

Osim po raskošnoj ljepoti, ostaće upamćena i kao veliki zaštitinik žvotnja. Nažalost, to što je voljela životinje, ne znači da je voljela i željela djecu…

Naime, čim je dvadesetpetogodišnja glumica, Brižit Bardo, saznala da je trudna, odmah je pokušala da pronađe ljekara koji će izvršiti abortus. Ali u Francuskoj su takve operacije bile zabranjene pa se niko nije usudio da to i uradi. Glumac Žak Šarije je bio otac tog djeteta, pa je nagovorio glumicu da odustane od abortusa i uda se za njega.

Posljednji mjeseci trudnoće, za Brižit Bardo bili su prava noćna mora. Fotografi su opkolili kuću u kojoj je živjela, a sve u želji da naprave jedinstven snimak trudne glumice. Brižit je potpuno prestala da izlazi, čak je odlučila da se porodi u stanu jer se plašila da ode u bolnicu. Sin se rodio 11. januara 1960. godine. Dječak je dobi prelijepo francusko ime – Nikolas.

“Bio je kao tumor koji me je jeo, kojeg sam nosila u svom natečenom tijelu,” napisala je kasnije glumica u svojim memoarima. Brižit je odbijala da nahrani bebu, jer je poludjela zbog “nehumane uloge medicinske sestre”, koju je dobila rodivši dijete.

Njenu kuću su opsijedali novinari. Svi su željeli fotografiju mlade majke i novorođenčeta. Prvo fotografisanje desilo se prvi dan bebinog rođenja. Dugogodišnji porodični prijatelj je snimio fotografije koje su objavili svi tabloidi.

Njen suprug, Žak Šarije se nadao da će Brižit imati majčinski instinkt, ali glumica je ljubav prema sinu pokazala samo za vrijeme fotografisanja. Brižit se plašila da će izgubiti šarm kod muške populacije, te da će je svi doživljavati kao “mamu”. Dijete je osjećalo njene slutnje, pa bi svaki put briznulo u plač kada bi ga ona uzela u ruke.

Ubrzo je Brižit otišla sa glumcem Semom Fejom. Nakon što je čuo da ga je ostavila, njen suprug je zatražio razvod i pravo da samostalno odgaja sina. Na suđenju majka je odbila da se stara za bebu: Brižit je smatrala da neko treba o njoj da se brine, pa zbog toga nije mogla da se stara o bebi.

Ponekad je glumica pokušavala da izgladi odnose sa sinom, ali bezuspješno.

Kada je Nikolas imao 12 godina, došao je kod majke u želji da ostane sa njom neko vrijeme, međutim Bardo ga je vratila ocu sa obrazloženjem da ne može da se brine o njemu jer je to veče imala neki društveni događaj. Nakon tog incidenta, Nikolas nije htio nekoliko godina da viđa majku.

Kada je dječak sasvim odrastao, Brižit je pokušala da popravi odnos, ali sin nije htio da čuje za to.

“Sada imam 47 godina i imam svog 22-godišnjeg sina Nikolasa, svoju porodicu i podršku. Volim ga najviše na svijetu,” napisala je Brižit u svojim memoarima, ali izgleda da je kasno bilo za kajanje i izvinjenje.

Nikolas je studirao ekonomiju na Univerzitetu u Parizu. Obožavao je muziku. Naučio je da svira klavir, komponuje pjesme, pravi aranžmane. Kada je imao 22 godine, bavio se manekenstvom. Na jednoj reviji upoznaje manekenku En Lin Bjerkan, kćerku diplomate. Par se vjenčava 1984. godine, a Brižit Bardo nije bila pozvana na to vjenčanje, što ju je mnogo uznemirilo.

Ubrzo se srećni par preselio za Oslo, da bi nakon nekoliko mjeseci dobili prvu kćerku. Brižit je i dalje bila nepoželjna u Nikolasovoj porodici, pa nije ni upoznala svoju unuku. 1990. godine, Nikolas dobija i drugu kćerku. Dvije godine nakon toga, Brižit dolazi u Norvešku sa namjerom da uspostavi bliske odnose sa sinom, ali sklapaju samo hladno primirje.

Ali 1997. godine, nakon objavljivanja Brižitinih memoara, izbija novi porodični skandal: bivši suprug i sin tužili su Brižit zbog otkrivanja porodičnih tajni i vrijeđanja osjećanja. Sud je naložio glumici da plati kaznu u iznosu od 250 hiljada franaka.

Nikolas je odavno napustio manekenstvo i već dugi niz godina bavi se programiranjem. Odavno je već i sam djeda. Na pitanje novinara zašto nije u dobrim odnosima sa majkom, Nikolas je odgovorio: “Ona voli svoje krznene kapute, a ja volim svoju porodicu.”

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
...Budimo realniodjeMirjana A.R.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Задња реченица је довољна. Несрећница!

odje
Gost
odje

sto je supljoglavlja trazila to je dobila, nije mi je zao no i ovo joj je malo

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Strašno! Zalud joj je sve na svijetu i što je postigla i što je još mogla postići, kad je zakazala u ulozi majke. Sve ostalo, ništa joj ne valja.

...
Gost
...

Nije joj uzalud, jedna je od najvećih zvijezda u istoriji. Ali, dobila je karijeru, a izgubila je sina. Ja lično to nikad ne bih uradio, nisam taj mentalni sklop, ali žena je izvagala šta je njoj lično bitnije.

Send this to a friend