Showbiz

Jasna Ornela Bery bila je prva ljubav Zdravka Čolića: On će uvijek biti u mom srcu

Ljubavni život legende jugoslovenske zabavne muzike, Zdravka Čolića, oduvijek je intrigirao medije. Iako je duže od decenije oženjen, mediji prenose zanimljve podatke iz mladosti slavnog Sarajlije. Dio njegovog života kada je bio na početku karijere, bila je Jasna Ornela Bery, poznata je glumica iz Bosne i Hercegovine.

“Upoznali smo se sedamdesetih godina kada smo bili mladi”, priča Jasna.

“Ne mogu da kažem da sam se zabavljala sa Zdravkom Čolićem. Imali smo jedan kvalitetan odnos sa njim koji nikada nije prekinut. Nikada nisam prestala da se družim sa njim”, iskrena je Jasna.

“Dio mog srca uvijek će biti rezervisan samo za njega”, kaže glumica.

Pauza u njihovom druženju uslijedila je zbog rata u bivšoj Jugoslaviji. Sreli su se kada se završio.

“Raspitivali smo se jedno za drugo, ali tokom rata se nismo nijednom sreli. To je bilo nemoguće. Poslije rata smo se prvi put sreli u Beogradu. Bilo je jako dirljivo i emotivno”, sjeća se Jasna.

Danas se dopisuju, a i viđaju.

“Ljubav izblijedi. Došla je neka nova. Ljubav koju ne možete da milujete i držite za ruku sve vrijeme”, kaže Jasna.

O Čoli ima samo riječi hvale.

“On je osoba koja širi pozitivnu energiju. On je harizmatska ličnost, a prije svega dobar čovjek. Uvijek sam voljela tu njegovu iskru u oku koja ne prestaje da zrači”, priča Jasna.

Balada “Noć mi te duguje” posvećena je upravo njoj.

“Posvetio mi je tu pjesmu jer ju je sam napisao. To je rekao u jednom našem intervjuu. Nisam sigurna da li je to zaista tako, ali rekao je to i ja sam prihvatila kao istinu”, smije se Jasna.

“Zdravko će uvijek ostati svačiji i ničiji”, zaključuje glumica koju domaća publika pamti po rolam u filmovima “Grbavica” i “U zemlji krvi i meda” gdje je sarađivala sa Anđelinom Džoli. Pojaviljivala se i u hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

u čije srcu neće, draga gospođo, ljubav NIJE samo riječ kad je kaže ON

anonimni
Gost
anonimni

moj kum je Đorđe… oni čuveni Žoržo

anonimni
Gost
anonimni

Dosta više sa tim Žoržom

Send this to a friend