Showbiz pokazao je umjetnik Met Meitlend

Kako bi nekadašnje ikone stila izgledale s botoksom i filerima

Sa samo 16 godina Kajli Džener je u usne ubrizgala prvu injekciju koja je proizvela čitavu generaciju djevojaka i žena koje su počele da pumpaju usta. Kako bi ikone stila koje su danas mjerilo prirodne ljepote izgledale s botoksom i filerima pokazao je umjetnik Met Meitlend.

Interesovanje za filerima danas se svrstava u popularni trend, a pumpanje usana i zatezanje očnih kapaka postalo je svakodnvica. Moderno doba donijelo je kvazi sliku ljepote, što je ogledalo našeg društva opsjednutog lažnim slikama naših “savršenih života” i istih takvih lica.

Kolaž umjetnik Met Meitlend je to iskoristio na najbolji način. Zadržavajući se na istinskim zvijezdama koje su obilježile zlatno doba Holivuda, ženama koje i dan danas važe za ikone stila, harizme i seksepila, pokušao je da prikaže kako bi izgledale s uvećanim usnama, po današnjim standardima ljepote.

Rezultat su pomalo uznemiravajuće, ali i smiješne ilustracije. Meitlend nije želio da kritikuje već da prikaže na svoj način fenomen savremenog doba.

“Uvijek sam bio fasciniran ljudima koji ljepotu pomjeraju do ekstrema. Jedan od mojih idola, Majkl Džekson, je istražio ideju o transformaciji jako rano u svojoj karijeri. Kozmetički pristup ljepoti je ranije bio ograničen za zvijezde i ultra-bogataše, a danas je postao dostupniji. Gdje god pogledaš tu su dokazi o tim savremenim idealima ljepote. Novo normalno možeš da vidiš širom svijeta. Zato sam počeo da razmišljam o identitetu u našem savremenom društvu. Zamislio sam kako bi, da su i dalje žive, neke od najvećih zvijezda u istoriji, prihvatile savremene kozmetičke tretmane i trendove”, rekao je ovaj umjetnik.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
....
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
....
Gost
....

Evo im jos jedan direktan dokaz da su zene mnoooogo ljepse bez onih vjestacki napumpanih usana, koje kod vecine izgledaju plasticno, patkasto, pomalo (ili po malo vise) vulgarno, podsjecaju na onu unutrasnju gumu od bicikla koja je nekad uspijevala izaci pored zice od spoljasnje 😁. Zasto to rade, vecini muskaraca nikad nece biti jasno

Send this to a friend