Showbiz

Balkanski špijun ili nešto drugo: Knoll ipak nije Bond djevojka

Prošle nedjelje Sigurnosno-obavještajna agencija Hrvatske podnijela je izvještaj o radu za 2022. godinu na sjednici Odbora za nacionalnu sigurnost.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Knöll (@knolldoll)

Među ostalim stvarima, direktor SOA-e Daniel Markić iznio je zanimljiv podatak. Kako javlja Novi list, Markić je, dok je predstavljao svoje izvještaje za 2022. godinu, demantovao da za agenciju rade Luka Modrić i Ivana Knoll.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Knöll (@knolldoll)

Kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije je Markić spomenuo tek usput, SOA je već u svom izvještaju za 2020. odbacila tvrdnju srpskog dnevnika Blic da je lično Modrić finansirao njene aktivnosti u Srbiji. Markićev je naglasak bio na djevojci koja fudbal samo prati s tribina i u tome je naročito bila uspješna na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Knöll (@knolldoll)

Fotografije Ivane Knoll “u kockicama” preplavile su tada i strane medije, a njen profil na Instagramu bilježio je ogroman rast pratilaca.

Nije to promaklo ni poklonicima slavnog lika Ilije Čvorovića iz filma Balkanski špijun, koji je bio uvjeren da “ništa nije onako kao što izgleda”. Jedan od njih, srbijanski ekspert za sigurnosna pitanja Ilija Kajtez, došao je do zaključka, koji je objavio u televizijskom intervjuu tokom prvenstva u Kataru, da je Ivana Knoll zapravo proizvod zapadnih špijuna, “čiji je podizvođač hrvatska obavještajna služba”.

Zbog toga je, navodi Novi list, direktor SOA-e Markić u prezentaciji koju je održao u srijedu uvrstio i fotografiju Ivane Knoll i rekao prisutnima da ona, kao ni Modrić, ne sarađuje sa SOA-om.

 

Send this to a friend