Showbiz njena smrt je misterija

Misteriozna smrt: Imala je jezive povrede, tvrdili su da je ubio gas

Foto: Profimedia

Holivudska glumica koja je za kratko vrijeme izgradila zavidnu karijeru tragično je stradala u 29. godini, a okolnosti pod kojima je umrla decenijama intrigiraju javnost.

Telma Tod, američka glumica i poslovna žena, već je svojim prvim holivudskim koracima pokazivala da je riječ o osobi koja će biti upamćena u svijetu filma. Osvajala je talentom, harizmom i, posebno, ljepotom, a bila je izuzetno vrijedna: od 1926. do do 1935. snimila je 120 filmova, uključujući i kratke.

Foto: Profimedia

Najviše pažnje privukla je ulogom u ostvarenju pod nazivom “Majmunska posla” iz 1931. i pred njom je bila svijetla budućnost. Zato je Amerika bila šokirana kada je, u trenutku kada je Telma imala samo 29 godina, objavljeno da je preminula.

U ponedeljak, 16. decembra 1935, izjutra, pronađena je bez znakova života u svom automobilu, i to u garaži Džuel Karmen, bivše glumice i bivše supruge Telminog ljubavnika i poslovnog partnera Rolanda Vesta.

Foto: Profimedia

Uzrokom smrti proglašeno je trovanje ugljen-monoksidom, najvjerovatnije jer se vozilo pregrijalo, ali malo ko je povjerovao u to kad su se u javnosti pojavili prvi detalji s uviđaja.

Autopsija je pokazala da “nije bilo znakova nasilja nigdje na i u tijelu”, sa izuzetkom “površinske povrede na donjoj usni”.

Foto: Profimedia

Šuškalo se, međutim, o značajnijim povredama poput slomljenog nosa, modricama na vratu i, čak, slomljenim rebrima, što je podstaklo glasine da je Telma žrtva brutalnog ubistva.

Zbog toga je slučaj završio u rukama tužilaštva, koje je procijenilo da je smrt posljedica nesrećnog slučaja, ali je preporučilo “dalju istragu nadležnih”.

Ostaci čudesne Telme Tod su kremirani, a do danas je njen odlazak jedna od najvećih misterija u istoriji Holivuda.

Send this to a friend