Showbiz braća imaju različita mišljenja

Nova svađa na dvoru: Britanska kraljevska porodica se suočava s novim sukobima, sve zbog Krune

Dok gledaoci u dahu prate četvrtu sezonu Netfliksove serije “Kruna”, u kojoj je odslikana romansa britanskog princa Čarlsa i Dajane Spenser, njihovi sinovi, prinčevi Vilijam (38) i Hari (36), različito reaguju na TV dramatizaciju života roditelja. Stariji Vilijam je očajan jer se kopa po prljavom vešu, a mlađi Hari je bez griže savjesti sa Netfliksom potpisao ugovor, vrijedan 100 miliona dolara, za snimanje serijala o svom životu sa Megan Markl.

Pošto odbjegli princ i njegova supruga, bivša glumica, nemaju problem sa sadržajem serije već su sebi obezbijedili sigurno finansiranje života u Americi, lišenog kraljevskih stega, vojvoda od Kembridža preko prijatelja, koji malo-malo daju izjave za britanske medije, vodi tihi rat sa producentima nagrađivanog serijala. Izabrao je taj vid komunikacije jer kao i u slučajevima prethodne tri sezone članovi kraljevske porodice odbijaju da daju bilo kakve javne komentare o seriji. Iz krugova bliskih Bakingamskoj palati čuju se nezadovoljni glasovi koji svi kao jedan zaključuju isto: serija falsifikuje istinu.

Bura u dvorcu

Najbliži prijatelji drugog u redu za engleski tron optužili su Netfliks da iskorišćava patnju i bol britanske kraljevske porodice samo zbog finansijske koristi i da je serija utemeljena na uvrnutim verzijama stvarnih događaja.

“To je zabava namijenjena komercijalnoj svrsi, bez obaziranja na ljude uključene u tu priču, kojima se otimaju i iskorišćavaju životi. Riječ je o teškim vremenima i ničija osjećanja nisu uzeta u obzir. To nije ispravno niti pošteno”, rekao je jedan od bliskih Vilijamovih prijatelja za Daily Mail.

Iako serija opisuje brojna dešavanja oko engleske krune od 1979. do 1990, očekivano je da najviše pažnje izaziva odnos između Čarlsa i Dajane, odnosno Kamile.

“Serija prikazuje princa i vojvotkinju u negativnom svijetlu. U drugim serijama na početku barem priznaju da su scene bazirane na stvarnim događajima. Publika ne smije biti tako zavarana misleći da se sve tako odigralo”, naveo je anonimni izvor iz palate.

“Kruna” se bavi i poremećajem ishrane Ledi Di, što posebno smeta princu Vilijamu.

“Vojvoda od Kembridža smatra da se njegovi roditelji iskorišćavaju na lažan i pojednostavljen način, kako bi neko lako zaradio novac”, tvrdi izvor.

S druge strane Atlantika, ljudi bliski princu Hariju govore ono na čemu insistira producent “Krune”. Nalik Netfliksovom saopštenju, oni ističu da je serija, iako utemeljena na istinitim događajima, ipak umjetničko djelo, plod fikcije autora koji ne moraju slijepo da se drže činjenica.

Međutim, mnogo toga je kao u ono vrijeme, što Vilijamu budi bolna sjećanja: igračke u dječjim sobama prinčeva u seriji su identične onima kakve su bile u njihovom djetinjstvu, dugmad na Dajaninoj vjenčanici nabavljena su za seriju u radnji u Parizu u kojoj je kupovala kraljičina krojačica. Dakle, sve se radilo da se gledaoci navedu da povjeruju da je sadržaj koji gledaju istinit, pa ispada da su likovi “Krune” onakvi kakvi se prikazuju.

Iako do sada niko nije javno pitao kako Hari može da sarađuje sa producentskim gigantom koji zarađuje na slikanju bračnih problema njegovih roditelja, jasno je zašto su odnosi dvojice braće gori nego ikada. Prema izvorima Daily Maila, braća se nisu mjesecima čula telefonom. Jedini koji održava kontakte sa obojicom jeste njihov otac, princ Čarls, koji u seriji nije nimalo lijepo prikazan.

I dok “Kruna” ne prijeti stabilnosti britanske monarhije, sigurno utiče da već komplikovani odnosi u kraljevskoj porodici još jednom budu dovedeni do pucanja.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
Jeste...farbamoCicimiciRob RoyDidoNarcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jeste...farbamo
Gost
Jeste...farbamo

Zabrinjavajuće..ali baš,za sve nas!

Cicimici
Gost
Cicimici

Odlicna serija odgledala sve 4 sezone. Mozak da odmoris. Bolje nego turske serije.

Rob Roy
Gost
Rob Roy

Eti ti ga na! što čini kruna… a tek kad padne…

Dido
Gost
Dido

Što bi rekao Kumara- ovoga puta je panika na dvoru

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

A to me nasekira baš.

Send this to a friend