Showbiz

Očajna domaćica proglašena krivom: Filisiti Hafmen mora u zatvor četiri mjeseca

Glumica Felisiti Hafman provešće četiri mjeseca u zatovru i moraće da plati 20 hiljada dolara jer je davala mito za upis starije ćerke Sofije Mejsi na fakultet, javljaju američki mediji.

Ona je prije mjesec dana priznala da je dala novac Vilijamu Singeru koji joj je garantovao da će joj ćerka biti upisana. Felisiti je uplatila 15 hiljada dolara 2017. godine da njenoj ćerki bude povećan rezultat na prijemnom ispitu. Htjela je isto da uradi i za svoju mlađu ćerku, ali je odustala. Priznala je i da njena starija ćerka nije bila upućena u to šta ona radi. Glumica kaže da se kaje što je osramotila svoju stariju nasljednicu.

Felisiti je bila među pedeset bigatih Amerikanaca koji su davali mito da im se djeca upišu na ugledne univerzitete širom SAD.

Nakon što je afera procurila u javnost, izbio je veliki medijski skandal u SAD, a Emijem nagrađena zvijezda priznala je krivicu dodajući da ju je sramota. U saopštenju je uputila izvinjenje roditeljima.

Na sudu u Bostonu, Linet Skavo iz “Očajnih domaćica”, pojavila se držeći se za svog brata, dok njen muž, glumac Vilijam Mejsi, nije bio tu da podrži suprugu. On je oslobođen optužbi iako je imao ugovor sa Singerom, “mozgom operacije”.

Mediji su javili da je Felisiti plakala u sudnici, a po izlasku nije davala izjave za medije. Njena kazna počinje 13. septembra.

U međuvremenu, Netflix je povukao film u kojem glavnu rolu igra Hofmanova bez objašnjenja kada će biti premijera.

 

Send this to a friend