Showbiz

Poremećaj ili konačna sloboda: Šta se dešava sa pop princezom?

Britni Spirs šokirala je sve svojim plesom

Pjevačica Britni Spirs nedavno je ispričala da ima oštećenje nerava i jake bolove u slepoočnici. Ona je istakla da se dobro osjeća samo dok pleše.

“Imam oštećenje nerava na desnoj strani tijela.. nema lijeka osim boga, pretpostavljam… oštećenje nerava ponekad nastaje kada mozak ne dobija dovoljno kiseonika, mozak se bukvalno gasi. Budim se tri puta nedjeljno u krevetu i ne osjećam ruke, osjećam kao da mi igle prolaze desnom stranom tijela, sve do vrata, a dio koji me najviše boli je slepoočnica na glavi. Peče i strašno je”, napisala je Britni uz video na kojem pleše, a koje gotovo svakodnevno objavljuje na Instagramu otkako otac Džejmi Spirs, više nije njen staratelj nakon 13 godina.

Britni je ranije opisala “ozbiljnu mentalnu traumu” koju je pretrpjela tokom 13 godina očevog starateljstva, a da li je ovaj ples posljedica traume govorio je psihijatr Kris van Mir.

“U svom govoru na sudu, pjevačica je spomenula nekoliko prinudnih hospitalizacija u psihijatrijskim bolnicama, a to takođe postavlja neka pitanja. U Sjedinjenim Državama, kao i u većini drugih zemalja svijeta, postoje samo tri osnova za prisilnu psihijatrijsku hospitalizaciju: visok rizik od samoubistva, opasnost po društvo, prijetnja po život pacijenta, kada pacijenti prestanu da jedu, ili aktivne faze šizofrenije. Istovremeno, prisilna hospitalizacija veoma rijetko traje duže od 72 sata, a Britni je u saopštenju navela da je nedjeljama držana u bolnicama”, rekao je doktor i istakao da se Britni raduje životu, prenosi Lepa i srećna.

“Ne vidim nikakvu patologiju ni u njenim plesovima ni na iskrenim fotografijama. Pretpostavljam da postoji neka vrsta pokušaja da vam se “vrati život”. Njeno ponašanje može se uporediti sa ponašanjem zatvorenice koja je puštena poslije 13-godišnje kazne. Ona ​​uživa bukvalno u svemu. Za običnog čovjeka koji nikada nije lišen poslovne sposobnosti i prava da sam živi, bira i odlučuje, veoma je teško razumjeti i objasniti ovakvo njeno ponašanje”, rekao je on.

Send this to a friend