Showbiz 30. godina braka

Priča o ljubavi zbog koje je Džon Bon Džovi bio spreman na sve

Džon Bon Džovi i njegova supruga Dorotea Harli ove godine proslavili su 30. godišnjicu braka, a njihova bračna zajednica jedna je od najdugovječnijih ne samo u svijetu roka, nego i u šoubiznisu generalno. Frontmen benda Bon Džovi kaže da je danas još zaljubljeniji u svoju ženu nego kada su se vjenčali.

“Danas se u braku osjećam deset puta bolje nego kad smo se Dorotea i ja vjenčali prije tri decenije. Kada danas pogledam unazad, brak je bio najbolji ‘dogovor’ koji sam ikada ‘sklopio’, priznaje Džon, koji je sudbonosno da izrekao 29. aprila 1989. godine u kapelici Grejslend u Las Vegasu.

Trideset godina zajedničkog života još je veće dostignuće kada se uzme u obzir da početak nije bio obećavajući.

Dorotea je naišla na bijes javnosti i fanova kada su ona i Džon, tada 27-godišnjak na čelu najvećeg benda na svijetu, pobjegli i vjenčali se u tajnosti. Bio je to potez koji je izazvao masovnu histeriju njegovih obožavateljki koje nisu mogle da se pomire s tim da njihov idol više nije slobodan.

“Kad sam se vratio iz Las Vegasa moj menadžer bio je bijesan. Rekao mi je ‘Miljenik Amerike se oženio… To nije dobar potez za karijeru’. I naša izdavačka kuća bila je utučena”, sjeća se harizmatični roker koji je tada nosio titulu najvećeg seks-simbola. Vijest da joj se sin potajno oženio šokirala je i njegovu majku.

“Ne, mama nije bila nimalo impresionirana”, dodaje Džon. Njegov brak toliko je potresao sve i svakoga da se i bend skoro raspao.

“Amerika nije bila srećna tog ponedjeljka kada su svi saznali za vjenčanje i mnogo ljudi pokušalo je da uništi nešto predivno”, sjeća se pjevač, koji je morao da pronađe način kako da “pomiri” svoj status seks-simbola s jedne i ulogu supruga s druge strane.

Ubrzo nakon što je javnost saznala za vjenčanje, bend je otišao na turneju u Australiju i tokom televizijskog intervjua voditelj je pitao pjevača šta njegov ulazak u brak znači za njegove obožavateljke.

“Sada sam oženjen i moram da budem vrlo diskretan… To je bio loš dan, bio sam jako pijan”, rekao je Džon tada.

Trideset godina kasnije, roker priznaje da je ta izjava bila samo gluma s kojom je želio da primiri svoje obožavateljke i kolege iz benda, kako bi mislili da taj brak nije ozbiljan. U stvarnosti, bio je potpuno zaljubljen i odlučan da i njegov brak i karijera imaju uspjeha.

“Dorotea i ja bili smo srećni i osjećali smo se dobro iako smo postali svjetska vijest”, otkriva pjevač i dodaje:

“Ona je moja stijena, stijena moje porodice i moje karijere. Zahvalan sam da u životu imam takvu osobu u koju mogu da imam povjerenja i koju mogu da volim”.

Dok još nisu bili u braku, Dorotea je bila ta koja mu je pomogla da preživi jedno od najtežih razdoblja u karijeri 1986. godine, kada je bend gotovo bio pregorio, a turneja “Slippery When Wet” tek je bila započela.

Džon se borio s depresijom, a kad mu je bilo najteže čak je razmišljao o tome da sleti s automobilom s puta. Broj koncerata bio je sulud, a njihov tim agenata i advokata bio je toliko zagrizao da uopšte nisu razmišljali o tome da bi bilo ljudski članovima benda dati i malo odmora.

Na toj turneji Bon Džovi je odradio 240 koncerata, vratio se kući i odmah počeo da radi na četvrtom studijskom albumu “New Jersey”. Zatim su se opet vratili na turneju i odradili još 240 koncerata. Za frontmena, to je jednostavno bilo previše.

Džon priznaje da je trebalo da prođe dosta vremena da rane zarastu, naročito nakon što članovi grupe dvije godine nisu međusobno razgovarali i bend je bio vrlo blizu raspada. Odlučan u tome da se Bon Džovi više nikada ne nađe u sličnoj situaciji, Džon je odlučio da preuzme menadžerski dio posla – odluka kojoj su se u to vrijeme mnogi rugali.

ROKER SLOMLJENOG SRCA

“Muzička industrija me je ismijavala govoreći mi ‘mrtav si, nema šanse da preživiš’. Imao sam samo 30 godina, ali jasno sam vidio stvari. Znao sam šta treba da uradim.

Kao i tada, njegova voljena Dorotea i danas ga prati na turnejama i za vrijeme koncerata stoji sa strane i gleda nastup.

Par se upoznao još u srednjoj školi kada su i započeli vezu, a kao “tajnu” uspjeha njihove ljubavi Dorotea vidi činjenicu da su oboje odrastali na isti način, istim ritmom i u istom okruženju. Džon pak kaže da je za uspjeh njegovog braka najviše zaslužna žena s kojom se vjenčao.

“Ona je lijepak. Ja sam ludi vizionar oko kojeg sve leti, a šavovi se raspadaju. Ona je ta koja me slijedi s lijepkom, koncem i iglom i koja sve drži na mjestu”, ističe pjevač za svoju suprugu.

Odvajanje “Bon Džovija rok zvijezde” od “Džona supruga i oca” supružnicima je takođe pomoglo da ostanu prizemni.

“Ne znam ko je taj momak”, kaže Džon za svoju personu s pozornice. Kada ne nastupa, legendarni pjevač koristi svoje pravo prezime Bondžovi koje nose i Dorotea i njihovo četvoro djece.

“Nikada nisam pokazivala na TV i govorila ‘evo tate’. Trudimo se da našoj djeci pružimo normalan život”, otkriva Dorotea.

Biti supruga rok-zvijezde nije lako i Dorotea je svjesna toga da i danas mnoge žene luduju za njenim mužem, ali ona se zbog toga ne brine.

Štaviše, kaže da je srećna što njen suprug i dalje ima puno obožavateljki.

“Mislim da je super što vole njihovu muziku. Vole bend i jako su lojalne”, kaže.

U jednom intervjuu iz 2010. Džon je otvoreno kazao da ga ne zanimaju veze za jednu noć i preljubničke afere.

“Nemam ljubavnicu sa strane ili drugu porodicu na drugom kraju grada. Nikada o meni nećete pročitati tu priču. Ne žalim zbog takvog stila života”, izjasnio se pjevač.

Ipak, ni njihova ljubav nije bila “imuna” na probleme, pa se par razdvojio nakon četiri godine veze, kada je Bon Džovijeva slava procvjetala i bend otišao na turneju promovišući drugi studijski album “7800° Fahrenheit”.

Razdvojenost je učinila svoje… Slavni ljepotan u javnosti se tada pojavljivao u zagrljaju glumice Dajane Lejn, ali na kraju se ipak pomirio s ljubavi svog života. Nakon završetka turneje vratio se u Nju Džersi i otišao pred kuću svoje bivše djevojke.

“Rekao sam joj da mora da krene sa mnom i da želim opet da budem s njom. Upalilo je”, otkrio je romantični roker.

Džon i Dorotea udružili su se i u svojoj ljubavi prema humanitarnom radu te zajedno vode svoja dva restorana “Soul Kitchen” koja obezbjeđuju tople obroke za potrebe i organizaciju “Jon Bon Jovi Soul Foundation” koja gradi stambene jedinice pristupačnih cijena.

Džon kaže da je Dorotea, koja je osmislila koncept projekta “Soul Kitchen”, zaslužna za uspjeh njihove dobrotvorne organizacije.

“Moja supruga obavlja sav posao, a ja dobijam sve zasluge”, šali se pjevač.

I on i njegova supruga svjesni su toga da je njihov brak izuzetak i Džon je ponosan što može da pokaže da ne mora svaki brak u šoubiznisu da propadne.

“Nekako sam postao pojam za rok-zvijezdu u dugom braku. Ali prihvatam tu ‘titulu’ zato jer sam jako srećan”, zadovoljno će Džon Bon Džovi.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
Bitter-SweetMilicaVasko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bitter-Sweet
Gost
Bitter-Sweet

Moj idol…. u svakom pogledu….

Vasko
Gost
Vasko

Brak i porodicna sreca, ti zlikovci modernog drustva i njihovih vrijednosti, cudi me da ste ovo objavili.

Milica
Gost
Milica

Ne glupiraj se, brak i porodicna sreca nisu nikakvi zlikovci modernog drustva niti ce to ikada biti. To sto se danas ne vjenčavaju sa 17 i nemaju po 15oro đece koje ne mogu da izdržavaju ne znači da su brak ili porodica propali

Send this to a friend