Showbiz

Severina i Milan: Svađa u sudu oko upisa djeteta u školu, i je li Hrvat ili Srbin

Biznismen Milan Popović i pop zvijezda Severina Kojić sada ne mogu da se dogovore oko upisa djeteta u školu.

Naime, Severina zahteva da sin ide u hrvatsku školu, a Milan Popović da ga upiše u nternacionalnu.

Tim povodom, Milan i Severina sastali su se 11. juna na ročištu u hrvatskom opštinskom građanskom sudu u Zagrebu kako bi se na, pravno rečeno glavnoj raspravi, dogovorili oko školovanja Aleksandra jer zbog, prije svega, stava majke to nisu mogli da učine nekim drugim, ljudskijim i toplijim putem koji bi, i te kako, bio za dobrobit djeteta.

Severina Kojić, zapravo, ne želi ni da čuje za druga rješenja, već isključivo hoće da svog sina upiše u OŠ “Jordonovac” i predlozi Popovića je ne interesuju, uprkos tome što je sud donio odluku da bi roditelji morali da se, kada su u pitanju ovakve stavke, usaglase.

Sa druge strane, Popović, u želji da sinu pruži kvalitetno školovanje, smatra da bi bilo najbolje da ga upiše u američku školu privatnog karaktera.

Njegova namjera je da Aleksandar nauči što više jezika, proširi svoje vidike, te dobije sve moguće uslove kako bi razvijao svoje potencijale i talente. Uz to Popović traži da snosi troškove cjelokupnog školovanja.

Takođe, Popović je u svom iskazu rekao da nije moguć dogovor među stranakama, te je pred sudom iznio da je Severina, u svakom slučaju, povrijedila odredbe Porodičnog zakona i konvencije na način da nije ni razgovarala sa djetetom, razmotrila njegovo mišljenje, a takođe se nije interesovala o programima školovanja djeteta.

U sudnici je u jednom trenutku nastao opšti haos na koji niko nije bio pripremljen.

Naime, Severina je bila toliko bijesna da je pred sudijama Popoviću odbrusila:

– Aleksandar je prije svega Hrvat!

Popović joj je odgovorio:

– Ma kako je prije svega Hrvat?

Pjevačica je nastavila da zahtijeva i bezobrazno je rekla:

– Mora da ide u hrvatsku školu!

Inače, Popović je na sud donio i važeći spis u kojem se jasno vidi da se u internacionalnoj američkoj školi detaljno uči i hrvatski jezik.

Na kraju svega kada su izašli iz sudnice, Severina se okrenula i pred svima rekla: “Seljačino!”.
Ona insistira na upisu djeteta u osnovnu školu u Zagrebu, koja, kako ona navodi između ostalog, ima i internacionalni program, a akcenat stavlja na činjenicu da bi djetetu društvo iz škole bilo pretežno hrvatske nacionalnosti, te da je Aleksandar Hrvat, koji od rođenja živi u Zagrebu, i smatra da je u njegovom interesu da prvenstveno uči hrvatski jezik.

“On je u vrtiću počeo da uči da piše na hrvatskom, a u osnovnoj školi mora savršeno da nauči prvenstveno svoj maternji jezik, a tek potom i strane jezike”, glavni je njen argument u dopisu koji je poslala preko advokata, a koji je na grub način ponovila i na ročištu.

Milan je izrazio i strah od moguće diskriminacije Aleksandra na osnovu toga što mu je otac Srbin.

“Kao primjer navodim da djeca u toj školi obilježavaju dan pada Vukovara i da bi Aleksandar mogao da bude izložen diskriminaciji vršnjaka”, jedna je u nizu Milanovih primjedbi.

“Prije svega, Aleksandar je Hrvat, pa nema razloga da bude žrtva diskriminacije drugih Hrvata. Godišnjicu pada Vukovara, godišnjicu Oluje i slično obilježava cijela Hrvatska, te je riječ o delu istorije o kome će Aleksandar, kao i svako drugo dete, učiti u školi”, ispričala je Severina.

U svemu ovome ono što je nesumnjivo je da je za dijete dobro da uči u razredu sa još desetak učenika i ima punu pažnju učitelja, da je bezbjedno i sigurno, naročito ako se radi o djetetu poznatih roditelja, koje po prirodi stvari trpi veći pritisak okoline nego druga djeca. Upis u takvu, privatnu, internacionalnu školu bez pogovora, može da mu utre put da se kasnije upiše u internacionalnu gimnaziju i nastavi školovanje u inostranstvu.

Stranke se na ovom ročištu koje su zasijenile majčine grube riječi, nije dogovorilo, te je ishod do daljnjeg nepoznat.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend