Showbiz ne brže od živote

Sjećanja: Luis i Montenigersi

View this post on Instagram

Sjećanja...Luis& Monteiggers

A post shared by Igor Lazić- Niggor-official (@niggorlegalazic) on

Crnogorski muzičar Igor Lazić Niggor objavio je na Instagramu fotografiju grupe Montenigersi, čiji je bio član  i pjevača Luisa. Nažalost, Nebo, član pomenute grupe i Luis, više nisu među nama. Niggor je uz fotografiju kratko napisao: Sjećanja.

Grupa “Montenigersi” prvi zapaženiji nastup imala je na Budvanskom festivalu sa pjesmom “Mala plava”, a od tada je njihova karijera išla uzlaznom putanjom sve do pogibije Nebojše Saveljića u 28. godini.

Hip hop grupu iz Kotora početkom 90. godina prošlog vijeka osnovali su Igor Lazić (Lucky boy), Nebojša Saveljić (Nebo, Sky) i Duško Nikolić (Ducka). Montenigersi su uskoro postali jedan od najpopularnijih i najpoznatijih hip-hop bendova u SR Jugoslaviji. Izdali su dva albuma.

Prvi album “Tajna marenda” izdat je 1996. godine, a nedugo nakon njegovog izdavanja član benda Duško Nikolić umro je od leukemije. Drugi album “Allboom” izdaju 1998. a godinu nakom toga izbacuju pjesmu “So i tekila” koja je postala veliki hit.

Nakon smrti Nebojše Saveljića 1999. bend se gasi. Nakon Nebove smrti, Igor formira organizaciju “Sky Forever”, čiji je cilj kampanja protiv vožnje u pijanom stanju i smanjenje broja saobraćajnih nesreća.

Glavni slogan kampanje glasi “Ne brže od zivota”, po istoimenoj pjesmi koju su Igor Lazic i Vlado Georgiev posvetili preminulom drugu. Ova kampanja je uključivala i mnogobrojne koncerte i sportske događaje da bi promovisali i finansirali ono što je cilj njihovog postojanja.

Pjevač Ljubiša Stojanović Luis poginuo je 2011. godine u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na 66. kilometru autoputa Beograd-Subotica, kod Feketića.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
DareStaraCG4nahije
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dare
Gost
Dare

Legende luis i nebo tacno

StaraCG4nahije
Gost
StaraCG4nahije

LEGENDE

Send this to a friend