Showbiz

Slavna glumica uvlačila žene u ozloglašeni kult: Skidali su ih gole, žigosali i snimali

Glumica Alison Mek, poznata po ulozi u seriji Smolvil, prijavila se u kalifornijski zatvor ove nedjelje radi odsluženja kazne, kako pišu strani mediji.

Alison je u junu osuđena na tri godine zatvora nakon što je priznala krivicu za umiješanost u rad seksualnog kulta NXIVM, čiji je vođa bio Kit Ranijer.

Alison je u kult dovodila žene koje su tamo bile žigosane, prisiljavane na seksualne odnose i težak fizički rad. Glumica je na suđenju u junu rekla da je svjesna da ne može da ispravi učinjeno i izvinila se žrtvama.

“Došla sam do zaključka da moram prihvatiti punu odgovornost za svoje postupke, zbog čega priznajem krivicu. Jako mi je žao zbog žrtava. Žao mi je zbog onih koji su povrijeđeni zbog moje privrženosti Kitu Ranijeru, jer sam bila u zabludi”, rekla je.

Nakon što odsluži tri godine zatvora, kreću tri godine uslovne kazne. Takođe, morala je da plati kaznu u iznosu od 20.000 dolara.

Tužioci su ranije rekli da je glumica u kultu bila aktivna šest mjeseci prije nego što je uhvaćena. Žrtve koje je dovodila Kit je zlostavljao, izgladnjivao, tretirao ih kao robove, pa im tetovirao svoje inicijale na tijelo.

Alison je bila sa Kitom u Meksiku 2018. godine, kada je on uhapšen. Kit je osuđen na 120 godina zatvora.

Send this to a friend