Showbiz

Za njom su uzdisali svi: Najljepša Jugoslovenka koja je očarala i legendarnu Tinu Tarner

Ivona Brnelić

Ivona Brnelić je 1989. godine izabrana najprije za ”Ljepoticu plaže ’89”, što je bila direktna karta za dalje učešće u raznim takmičenjima za izbor ljepotica, gdje je većinom osvajala prvo mjesto.

Tada mlada Riječanka nije ni slutila da će je ljepota brzo odvesti još dalje, kada je ponijela titulu najljepše Jugoslovenke 1990. godine i postala Mis Jugoslavije.

Kao tinejdžerka je zavoljela muziku i ples, govorila tri strana jezika i strastveno voljela da svoju ljepotu nesebično pokazuje.

Poslije završetka pedagoške gimnazije u Rijeci, željela je da studira dizajn u Milanu, ali život je imao drugačije planove za nju.

Kada je otišla u London kako bi probala da se takmiči sa svjetskim ljepoticama na izboru za Mis svijeta, Ivona je jasno shvatila da želi da se u svojoj karijeri okrene plesu, koji je dio nje cijelog života.

Ubrzo je to i ostvarila uz legendarnu pjevačicu Tinu Tarner, koju je pratila na nastupima i bila dio njene igračke trupe, ali takođe scenu je uljepšavala i drugim zvijezdama kao što su Spice Girls, Destin’s Child, Ašer, Šer…

Ivona je o Tini uvijek govorila sve najbolje, a jednom prilikom je za In Magazin rekla:

“Pokazala mi je zapravo da nema granica. Čovjek se uvijek limitira da može nešto do tu ili ne može više zbog toga. Ona je osoba koja je totalno otvorena i njen talenat je toliko ogroman da kad si u blizini shvatiš zapravo koliki je to jedan Universe, jedan svemir svega”, kaže Ivona.

U jednom intervju koji je dala nedavno o Tini je takođe rekla:

“Dominantna je i ima nevjerovatnu energiju, kad ste kraj nje, znate da nema takvih više i nas plesačice zvala je moje cvijeće i majčinski se odnosila prema nama, ali tek kad smo dokazali da smo vrijedni te pozicije.”

Tina i Ivona / Foto: Jutarnji.hr

Poslije nekog vremena se ipak vratila u Rijeku, ostavivši London za sobom, ali ne i ples. Danas Ivona ima svoj plesni studio u domovini, gdje je i koreografkinja puna iskustva stečenih van granica njene zemlje.

Postoje nagađanja da je u srećnoj vezi, ali za brak, do sada, nije imala vremena ni prostora na svom putu, koji je i te kako bio uspješan i obogaćen.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Show
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Show
Gost
Show

E svasta.. Čudan smo ukus imali i tad. Makar nije iskorigovana bila.

Send this to a friend