Showbiz

Za ove estradne zvijezde niste znali da su iz Crne Gore

Mnoge estradne zvijede, TV lica, filmski stvaraoci i modni poslenici, koje čitav region zna, rođeni su ili vode porijeklo iz Crne Gore. Međutim, za neke sigurno niste znali to.

Danas se zabavite čitajući ko je sve “naše gore list”.

Od početa karijere Zvonimira Đukića Đuleta Crnogorci svojataju. Lider rok sastava Van Gogh, rado je viđen gost u Crnoj Gori, a i sam je više puta isticao da vodi porijeklo iz Andrijevice u kojoj su ga svojevremeno dočekali i prigrlili brojni prezmenjaci tvrdeći da su “svojta”.

TV lice Marija Kilibarda je, smatraju pojedine njene kolege, tipična Crnogorka jer je visoka, crnokosa i lijepa. Marija je rođena Beograđanka, kaže da je treća generacija Kilibardi u srpskom glavnom gradu, ali ne zaboravlja da vode porijeklo iz okoline Nikšića.

Vesna Zmijanac, folk zvijezda osamdesetih godina, rođena je u Nikšiću. Naime, njena je porodica zbog posla Vesninog oca živjela u gradu pod Trebjesom. Nakon razvoda njenih roditelja, Vesna se preselila u Srbiju, a sa 15 godina, ova Nikšićanka, počela je da se bavi pjevanjem.

Zvonko Marković, jedan od najpoznatijih srpskih kreatora, rođen je u Podgorici. Marković, čije su kracije nosile mnoge poznate dame sa estradne scene, živio je u glavnom gadu Crne Gore do svoje desete godine, kada se pordica Marković preselila u Beograd.

Behljulj Behljuljević  je pravo ime pjevača i komozitora Bekija Bekića. On je 1961. godne rođen u Gusinju.

Pop-folk pjevačica Sanja Đorđević, pjevačku karijeru pokrenula je u Sarajevu. Tamo je odrasla, potom je zbog ljubavi otišala u Švajcarsku, ali malo je poznato da je vlasnica hita “Crveni lak”, rođena u Pljevljima, te da je pjevala u grupi isključivo pop i rok muziku.

Crnogorsko porijeklo ima i lijepa pjevačica Jovana Nikolić, čiji je otac slavni direktor fotgrafije i snimatelj, Bota Nikolić, rođen u Nikšiću.

Send this to a friend