Zanimljivosti

AirBnb nudi 10 miliona dolara onima koji osmisle neobične kuće za iznajmljivanje

Foto: AirBnb

Od kućica na drveću do srednjovjekovnih zamkova, Airbnb je poznat po iznajmljivanju najistaknutijih nekretnina na svijetu. Sada je kompanija pokrenula svoj OMG! Fond, koji će ukupno izdvojiti čak 10 miliona dolara za izgradnju “100 najluđih i najjedinstvenijih prijedloga za izgled nekretnine”.

Od 22. juna do 22. jula, arhitekte, dizajneri i svi oni koji imaju ideju o tome kako bi sa 100.000 dolara mogli da kreiraju spektakularnu kuću – mogu da se prijave na konkurs. Pobjednici, odnosno domaćini, dobiće grant za transformaciju svoje imovine u svoju viziju, koja će se, kad bude završena, naći u ponudi Airbnb-a u OMG! kategoriji hiperboličnih kućica.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristie Wolfe (@bigidahopotatohotel)

Prijave će ocjenjivati proslavljeni arhitekta Koichi Takada, dizajnerka i modna ikona Iris Apfel, potpredsjednik Airbnb-a Bruce Vaughn i Kirstie Wolfe, Airbnb-ov host, koja iza sebe već ima nekoliko uspješnih OMG! izdanja, među kojima je i “krompir-hotel”.

OMG! Fond je možda odličan marketinški trik, ali i sjajna prilika za domaćine koji žele da poboljšaju i ulože u svoj dom za iznajmljivanje, istovremeno stvarajući mjesto koje bi moglo vrlo lako da postane viralno.

Jedina “caka” za dobijanje granta je što nekretninu koju ste prijavili ne smijete da izdajete ni na jednoj sličnoj platformi za iznajmljivanje u narednih godinu dana.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Haris
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Haris
Gost
Haris

Ja sam o ovome. Da sam bio gledao. I to ovu tada jednu i emisiju. Gdje su oni baš upravo. Da su bili o ovome tada govorili. Kako piše ovamo. I to u ovome njihovome tekstu tada. Gdje su oni isto ovako. Da su bili onda rekli. Da je to skoro bilo.

Send this to a friend