Zanimljivosti

Amerikanac u komi reaguje samo na jednu riječ

Jedan Amerikanac iz Ohaja, koji se nalazi u komi poslije saobraćajne nesreće, reaguje samo na pominjanje najvećeg rivala tima za koji navija.

Zek Lorens je iz Dablina u Ohaju, ima 38 godina, vatreni je navijač lokalnog koledža Ohaju Stejta, ali je u Džordžiji doživio tešku povredu mozga.

Ljekari mu daju minimalne šanse za oporavak, čak su porodici saopštili da bude spremna da ga isključi sa aparata za održavanje života u narednih 6-12 meseci.

Ali, on je počeo da ispušta zvuke, otvara jedno oko, smješka se svojoj djeci. Međutim, najbolji dokaz da je počeo da se oporavlja porodica je dobila kada mu je postavljeno pitanje: “Da li voliš Mičigen?”

“Uvijek pravi grimasu kada se pomene Mičigen. On nije jednom pritisnuo “ne” na njihovo pominjanje, nego dva puta. Sigurni smo da je tu”, rekla je Zekova supruga Megan.

Ohajo Stejt Bakajsi i Mičigen Vulverinsi imaju jedno od najvećih sportskih rivalstava u SAD, prije svega zahvaljujući svojim ekipama u američkom fudbalu.

Terapeuti pomažu Lorensu da se oporave koristeći električne simulacije kako bi slali poruke iz njegovog mozga do drugih delova tijela.

Send this to a friend