Zanimljivosti Nalazi se u Velsu

Autobus-hotel je mjesto u kom možete boraviti samo sa najboljim prijateljima

Na zapadu Velsa, u idiličnoj prirodi nalazi se jedinstveni hotel – prepoznatljivi ‘double decker’. Dvospratni autobus jedan je od najprepoznatljivijih simbola Londona, Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Po londonskim ulicama prvi je takav autobus počeo je da saobraća još 1829. godine. Tada je izgledao znatno drugačije. Imao je 22 sjedeća mjesta, vukli su ga konji, a samo su si imućniji građani mogli priuštiti vožnju.

Noviji, ali i dalje vintidž model iz 1964. Leyland Titan double decker poslužio je kao inspiracija za smještaj, usred farme Ceridwen Centre na kojoj se uzgaja organsko voće i povrće. Do šest posjetilaca može da spava u autobusu koji ima i prostor predviđen za dnevni boravak, kuhinju i kupatilo.

Osim glempinga, gosti nemaju previše sadržaja u okolini kojim bi mogli da se zabave, pa odlučite li se na smještaj u Ceridwen Centru, pobrinite se da na put idete s onim suputnicima koji takođe traže mir – i s kojima se jako dobro slažete.

Farma nudi i druge zanimljive varijante smještaja, poput preuređenih štala, šatora koji tradicionalno koriste nomadi u stepama središnje Azije.

Send this to a friend