Zanimljivosti Pravi prijatelji

Avanture ježa i bengalske mačke su hit na Instagramu

Životinje su najslađi avanturisti. Nove zvijezde Instagrama, jež Herbi i bengalska mačka Odri, to dokazuju iz dana u dan. Oni zajedno posjećuju najljepše djelove naše planete i uživaju u svakom zajedničkom trenutku.

Njihova ljudska prijateljica Talita Girnus ih za to vrijeme fotografiše dok poziraju ispred planina, na livadi punoj cvijeća ili dok uživaju u popodnevnoj užini. Njihovoj sreći nema kraja i zbog toga Instagram profil sa njihovim slikama ima čak 1,6 miliona pratilaca.

Talita objavljuje slike svojih dražesnih ljubimaca na Instagram nalog po imenu mr.pokee. To je bilo ime njenog prvog ježa od koga je sve počelo.

“Znate onaj osjećaj kada vam se čini da je svijet stao na nekoliko sekundi? E, pa tako sam se ja osjećala kada je Pokee prvi put bio u mojim rukama“, prisjeća se Talita svog prvog susreta sa svojim novim ježom koji je tada bio star svega osam nedjelja.

“Bio je vrlo miran dok je ležao na mom dlanu. Činilo mi se kao da je htio da mi kaže da baš tu pripada“, nastavila je Talita o svom nekadašnjem ljubimcu.

Nažalost, ježić Pokee je umro malo prije svog četvrtog rođendana, početkom 2019. Njegov duh, međutim, i dalje živi na Instagramu profilu sa avanturuma Herbija i Odri. Neke od njih možete vidjeti u galeriji.

“Sa svim ozbiljnim stvarima koje se dešavaju u našem svijetu, ljudima treba razlog da se nasmiju. Ja sam srećna da to mogu da im pružim sa fotografijama Herbija i Odri“, rekla je Talita i dodala:

“Svaki put kada se vratite na naš profil, želimo da vas podsjetimo da ne izgubite vjeru u dobrotu i uvijek pratite svoje srce.“

Send this to a friend