Zanimljivosti Možete da letite u prvoj klasi samo ako znate ko je Gilbert Ot

Bloger vam nudi kartu za prvu klasu ako ga preopoznate na aerodromu

Jeste li čuli za Gilberta Ota? I znate li kako izgleda? Te će vam se informacije isplatiti ako ga sretnete na aerodromu.

Bloger koji stoji iza Instagram profila God Save the Points postao je viralna senzacija 2017. godine tokom svoje kampanje Catch Me If You Can (Uhvati me ako možeš), gdje se s nepoznatim putnicima mijenjao za aviokarte ako su ga prepoznali na aerodromu.

Gilbert bi dao svoju kartu za biznis klasu onome ko bi ga prepoznao, pa umjesto na skupo mjesto u avionu, sjeo bi gdje god su oni kupili karte. U toku kampanje Ot je usrećio četrdeset osoba.

Ako ga prepoznate ove godine, nagrade su još bolje.

Uz sjedišteza prvu klasu, Gilbert i njegovi sponzori poklanjaju i noćenje u luksuznim hotelima, kao i besplatne večere u vrhunskim restoranima s Michelinovim zvjezdicama.

Akcija započinje 1. decembra 2019. na letu iz Dubaija za Njujork, a do 8. decembra 2019. Ot će proputovati Los Anđeles, Majami, Boston, Sijetl i Vašington.

Imajte na umu da ćete vaša mjesta u avionu biti poboljšanasamo ako ga prepoznate i priđete mu van aviona, hotela i restorana.

Send this to a friend