Zanimljivosti za Božić im poklonio nesvakidašnji poklon

Djed lični šofer: Kupio autobus i unučad vozi u školu

Dag Hejs iz Oregona odlučio je da iznenadi svoje unučiće za Božić nesvakidašnjim poklonom dok su se igrali u dvorištu kuće u gradiću Gledstonu. On je odlučio da kupi školski autobus pošto petoro od desetoro njegovih unuka pohađa malu privatnu školu koja ne može da obezbijedi prevoz đacima.

Umjesto toga, roditelji ih svakoga dana dovoze i odvoze sa nastave.

“Kada su vidjeli žuti školski autobus bili su fascinirani. Djeca su uvijek govorila da vole školu. Željeli su da ih do nje vozi školski autobus”, rekao je Hejs.

Sljedeće godine bi još dvoje trebalo da krene u školu. Svi unuci žive na 20 minuta vožnje od škole, a djedina kuća udaljena je 2 kilometra.

“Praviću jutarnje ture. Najprije ću ih pokupiti i odvesti u školu. Potom se autobusom vraćam kući, pa odlazim na posao”, objašnjava Hejs.

On je na ovu ideju došao kada ga je supruga En pitala da li želi da ispuni neke više ciljeve u životu. Poželio je da provodi više vremena sa unucima i odmah krenuo u realizaciju svojih planova.

Potraga za autobusom trajala je mjesec dana. Kupljeno vozilo već je služio za prevoz djece. Bio je ukrašen magnetima i raznobojnim slovima, samo su na sjedištima dodali sigurnosne pojaseve. Na boku sada stoji naljepnica firme “Djeda ekspres”.

Djeca su oduševljena, a djeda je uzbuđen.

“Presrećan sam što ću svakog jutra provoditi malo više vremena sa njima”, kaže Hejs.

Prvi radni dan novog vozača autobusa biće jutro poslije prazničnog odmora.

Send this to a friend