Zanimljivosti

Držala medvjeda u stanu: Mislila sam da je pas

Jedna gospođa iz Kuala Lumpura uhapšena je nakon što je otkriveno da odgaja šestomjesečnog ugroženog medvjeda u svom stanu.

Ona je objasnila da ga je našla uz put i uzela jer je mislila da je pas.

Komšije su 6. juna bile šokirane kada su čule režanje sa gornjih spratova zgrade. Zatim su uočili nešto što je izgledalo poput medvjeda koji gura glavu kroz prozor stana i očajnički reži.

Prvo su pomislili da se neko šali, ali jedan od stanara, koji živi ispod, snimio je medvjeda, a ubrzo zatim pozvao policiju.

“Jedan od mojih komšija zvao je policiju. Kada su policija i stručnjak za divlje životinje stigli, otkrili su da je medvjed bio zaključan sam u stanu, a njegova vlasnica otišla je u rodno selo na praznike”, napisao je jedan stanar zgrade na Facebooku.

Srećom, neko je uspio da kontaktira vlasnicu i ona se vratila, s objašnjenjem. Ispostavilo se da nije namjeravala da zadrži životinju predugo, nego samo dok ne ojača.

“Zapravo, našla sam medvjedića uz put u lošem stanju jedne noći”, rekla je policiji, dodajući da je odmah znala da mora životinju predati u zoološki vrt kada je shvatila da se radi o medvjedu.

Policija je potvrdila da je žena, inače lokalna pjevačica koja je učestvovala u malezijskom rijaliti šou, uhapšena jer je uzgoj zaštićenih životinja kao što je Sunčev medvjed u Maleziji krivično djelo, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Meni liči1206
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Meni liči
Gost
Meni liči

Dobro nije rekla da je mislila da je veliki miš.

1206
Gost
1206

…kad ono Beranac 🙂

Send this to a friend