Zanimljivosti Objava na društvenoj mreži donijela popularnost skrivenom njemačkom gradu

Freudenberg, gradić – zvijezda Instagrama

Jeste li ikad čuli za Freudenberg? Hm, vjerovatno niste, a kamoli tek da vam je pao na pamet kao destinacija za putovanje. Pripremite se jer će se o ovom ljupkom skrivenom njemačkom gradiću još itekako pisati, a tek je njegovo vrijeme počelo. U nastavku saznajte nešto više o njemu i po čemu je toliko poseban.

Gdje je smješten?

Freudenberg se smjestio na zapadu Njemačke, na području savezne države Nordrhein‑Vestfalen. U blizini je dosta većih gradova poput Kelna, Dortmunda i Bona koji su mu na samo sat vremena automobilom, a od Frankfurta treba sat i po. Leži na brežuljkastom području, između 240 i 505 metara nadmorske visine. Cijelo njegovo područje zauzima 54 kvadratnih kilometara, a od toga dvije trećine otpada na šume.

View this post on Instagram

„Only from the heart can you touch the sky.” ~ Rumi ☁️ . Für Jenny heißt es jetzt bereits Wochenende! Heute stand bei ihr noch eine kleine Veränderung an 💇🏼‍♀️ und wir erledigen gleich noch zusammen die letzten Vorbereitungen für die Weihnachtsfeier morgen. Spannend! (: . Follow @clouds.express for more 📸! . #tbt #sky #freudenberg #nrw #nordrheinwestfalen #view #color #beautiful #beautifuldestinations #beautifulnature #village #travel #germany #germanyroadtrip #speechlessplaces #christmasfeeling #sun #sunrise #fachwerk #fachwerkhäuser #viewpoint #stars #missingthis #naturelover #travelphotography #traveltheworld #blogger_de #travelblogger #roadtripgermany #weroamgermany

A post shared by Travel Couple ❥ Jenny & Thomas (@clouds.express) on

Po čemu je tako poseban?

Poznat je po svojoj specifičnoj i autentičnoj arhitekturi. Naime, sve njegove kućice iz 17. vijeka, njih osamdeset, izgledaju jednako i posebne su po načinu gradnje. Odmah ćete primijetiti crno-bijelu fasadu i umrežene grede koje ovom mjestu daju „ono nešto”. Najbolje vrijeme za posjetu gradiću je jesen ili zima. Tada djeluje još čarobnije, pogotovo kada snijeg ukrašava krovove kućica.

Prava zvijezda Instagrama

Upravo su ga te zimske fotografije učinile pravom zvijezdom Instagrama. Slučajna objava na Instagramu izvukla je ovaj gradić iz mraka i sad mu se piše neka druga priča. Uistinu, ovakvom gradiću nije suđeno da ostane u pozadini. Sada sve više ljudi traži nešto drugačije, nešto što je posebno i što se još nije vidjelo niti posjetilo. Takav efekt ostavlja Freudenberg. Upravo zbog toga ima sve više interesa i dolazaka turista, posebno Japanaca. Gradske vlasti prepoznale su turistički potencijal pa će obnoviti gradski park Kurpark, s kojeg se pruža jedan od najboljih pogleda. Ondje bi u bliskoj budućnosti trebalo da nikne kafić sa poslastičarom i svim potrebnim za pravo uživanje u pogledu na gradić.

Send this to a friend