Zanimljivosti

Hrabri Slovenac nakon udesa od svoje kosti napravio dršku za nož

Slovenac Moreno Skvarč  doživio tešku saobraćajnu nesreću na motoru. Nakon teškog udesa, njegova tibia (masivna kost potkoljenice) bila je skroz uništena i nedostajalo mu je skoro 30 centimetara kostiju zbog čega su mu doktori saopštili da najvjerovatnije više nikada neće moći da hoda. Ono što je njega izdvojilo od onih koji zapadnu u sličnu situaciju, jesu čelična volja i želja da opet normalno prohoda, kao i da nastavi svoj život normalno.

After the first surgery.

Gepostet von Emberborn am Samstag, 15. Dezember 2018

Poslije dužeg oporavka i rehabilitacije, on je ponovo stao na svoje noge, a kao uspomenu na nesreću koja ga je zadesila, riješio ja da naruči nož sa posebno osmišljenom drškom koja je trebalo da bude izrađena od djelova sada već “viška” njegove potkoljenične kosti!

X ray – no bones attached.

Gepostet von Emberborn am Samstag, 15. Dezember 2018

Sa tom idejom je otišao kod Lenarta Perka, čija kompanija Emberborn se bavi ručnom izradom noževa, koji ju je sproveo u djelo. Moreno je takođe tražio da mu se na sam nož ugravira rečenica “Život nije slatki kolač”.

Ovu nevjerovatnu životnu priču Slovenca, objavio je Perko na starnici svoje firme i ona je brzo postala viralna.

Mnogobrojini korisnici ove društvene mreže nisu skrivali divljenje prema mladiću koji nije odustao od životne borbe, ali su u istom hvalili i umješnost majstora prilikom izrade noža, ma koliko to izgledalo pomalo morbidno.

Doctors told him that he could never walk again. He walked away with a knife of his own, which was made from a piece of…

Gepostet von Emberborn am Samstag, 15. Dezember 2018

Send this to a friend