Zanimljivosti na Instagramu se hvalio raskošnim životom

Hvalio se luksuzom pa uhapšen zbog pranja novca

Ramon Abas je influenser koji se na Instagramu hvalio raskošnim životom koji je uključivao privatne avione, luksuzne automobile i dizajnersku odjeću. Upravo to hvalisanje i koštalo ga je hapšenja.

Predstavljajući se kao Rej Hušpapi, svoje pratioce na društvenoj mreži Instagram često je “častio” fotografijama života na visokoj nozi.

Noseći isključivo markiranu garderobu poznatih dizajnera kao što su Gucci, Versace ili Fendi i živeći po luksuznim hotelima, privlačio je pažnju velikog broja ljudi kojima se predstavljao kao trgovac nekretninama.

Ali, vremenom se ispostavilo da je riječ o običnom prevarantu.

Privukao je pažnju i istražnih organa te je uhapšen u Dubaiju, nakon čega je poslat na suđenje u Sjedinjene Američke Države.

Tužilaštvo smatra da je Abas bio dio globalne kriminalne mreže koja se bavila pranjem novca. Uz to je ovaj “influenser”, tvrdi se, pokušao ukrasti 124 miliona dolara od jednog engleskog fudbalskog kluba iz Premijer lige.

Uz njega, uhapšeno je još jedanaest osoba, a svi zajedno stekli su novačanu korist u vrijednosti od oko 41 miliona dolara, posjedovali su trinaest luksuznih automobila čija se vrijednost procjenjuje na oko 6,8 miliona dolara i druge skupocjene stvari, piše CNN.

Abasov advokat je hapšenje nazvao otmicom. Njegovom klijentu, u slučaju optužujuće presude, prijeti do 20 godina zatvora.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Anonimus
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimus
Gost
Anonimus

Nadam se da će i kod nas jednog dana izglasali zakon o utvrđivanju porijekla imovine jer mi se smučilo da gledam ljude bez posla koji imaju sve ali bukvalno sve a tek političari oni neznanju šta imaju

Send this to a friend