Zanimljivosti Nalazi se u Kaliforniji

Kamena šuma je čudo prirode koje dijeli sudbinu Pompeja

Makadamskom cestom punom rupa stiže se do „kamene šume“ na kalifornijskom jezeru Kroli. Lako se izgubiti na putu do plaže i mističnog čuda prirode.

Pet hiljada bijelih stubova ponegdje prošaranih narandžastim ili crvenkastim nijansama povezuju lukovi, poput remek-djela maorske arhitekture. Ima ih i velikih i malih, a najveći dostižu visinu od 9 metara.

Između njih krije se mnogo malih pećina koje sa stubovima prekrivaju površinu oko 7,5 kvadratnih kilometra, a marljivo ih istražuju posjetioci zaljubljeni u ovo mjesto neobične ljepote. Posmatrajući ih, mnogi se slažu da se osjećaju kao da su otputovali kroz vrijeme ili stigli u američku verziju Pompeja.

Stubovi su nastali vulkanskim djelovanjem prije 760 hiljada godina.

Nakon megaerupcije vulkana voda koja je nastala topljenjem snijega i leda pronašla je put do vulkanskog pepela, a para je dižući se pomogla u stvaranju remek-djela prirode. Gomile minerala, odnosno današnji stubovi, uspjeli su se oduprijeti snazi vode i do danas ostali kao podsjetnik na davni događaj.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Biti ili ne bit
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Biti ili ne bit
Gost
Biti ili ne bit

Kakvu glupost pricate. Ovo je suma kojy je zatrpala velika poplava i vremenom se DNK dezintegrise i pretvara u kameni mineral isto kao kod fosila. Ta poplava je opisana u Bibliji. A vi odje prepisujete ateisticne glyposti.

Send this to a friend