Zanimljivosti

Kinez otet kao dijete, pronašli ga nakon 32 godine pomoću tehnologije

Printscreen

Kinez koji je bio otet kad je imao dvije godine je 32 godine kasnije uz pomoć policije pronašao svoje biološke roditelje.

Mao Jin je 1988. imao dvije godine kada je otet pred hotelom u gradu Ksijan (u centru Kine), saopštila je lokalna policija.

Dječak je prodat jednom paru bez djece u susjednoj pokrajini Sečuan (jugozapad zemlje), koji ga je odgojio kao svog sina.

On je juče konačno sreo svoje biološke roditelje.

Njegova majka Li Jingzi je na državnoj televiziji CCTV ispričala da je nakon nestanka sina napustila radno mjesto i bezuspješno podijelila više od 100.000 obavještenja o otmici.

U aprilu je policija dobila dojavu da je jedan muškarac u Sečuanu tokom 80-ih kupio dijete. Tehnikom prepoznavanja lica ostarjele fotografije malog Mao Jina njegova fotografija je upoređena s nacionalnom bazom podataka fotografija ličnih dokumenata kako bi se pronašle najsličnije osobe.

Ušli su u trag Mao Jinu u Sečuanu, gdje vodi trgovinu za unutrašnje uređenje. Testom DNK je potvrđeno da je on oteto dijete. Odrastao je ne znajući da je bio otet i sada više ne želi napustiti biološke roditelje, s kojima želi da živi.

Posljednjih deset godina kineska policija je pomogla da 6.300 otete djece pronađe biološke roditelje pomoću testova DNK, prenosi državna novinska agencija.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Rumija
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rumija
Gost
Rumija

Kada bi kod nas radili DNK,ne bi ni mogli da im nadu roditeljr. A kada bi radili nacionalni DNK, sto bi trebalo, najmanje bi bilo Srba.

Send this to a friend